Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Var Köper Man Rick And Morty Story Train?

Krönikor -

Story-Train.com är ett av seriens bästa skämt någonsin!

läsning - ord

Roy: A Life Well-Lived är fortfarande ett av de allra bästa bästa Rick and Morty skämten och mid-säsong 4-premiären tog det skämtet till sin brytpunkt.

Rick And Morty Merchandise Sverige

Köp Rick and Morty Merchandise på Amazon Sverige. Störst utbud i Sverige på Rick and Morty produkter och alltid lägst priser!Det sjätte avsnittet av Rick and Morty säsong 4, "Never Ricking Morty", uppnår nya nivåer av metahumor-glans när duon kliver ombord på Story Train och det bisarra www.Story-Train.com-skämtet om kommersialism under corona-tider i slutet av avsnittet gör seriens bästa skämt ännu bättre.

Kommer du ihåg Roy: A Life Well-Lived? Avsnitt 6 är i princip som att titta på det genom ett kalejdoskop som en till synes oändlig mängd liv spelar framför dina ögon med minimal kontinuitet.

Adult Swim sände "Never Ricking Morty" i söndags kväll, och det klipp-baserade avsnittet känns som en mashup mellan "Morty's Mind Blowers" och Roy: A Live Well Lived genom att vi får en antologi av till synes frånkopplade scener förenade genom en enda förutsättning: Rick och Morty är instängda ombord på ett tåg av antologiska vagnar som ständigt bryter igenom den fjärde väggen, som ibland fångar våra karaktärer i livslånga simuleringar som slutar med deras återgång till själva berättelsen.

Den mest skärande förekomsten av detta förvandlar Morty till en nödställd krigsveteran som spenderar år med att spåra upp Rick bara för att döda honom så att de kan återvända till Story Train. (Det är allt väldigt likt Inception.) I slutändan lär vi oss att även tåget i sig är en falsk simulering i form av en leksak som heter Story Train som Morty köpte från Citadellet åt Rick, och det skapar hela äventyret oavsett vilken Rick som använder Story Train.

Rick uppmanar tittaren att "leta upp den på internet" och köpa den. Det finns en verklig webbplats och allt. Men är det verkligen på riktigt?

www.story-train.com

Vad är Story Train i Rick & Morty?

"Citadel of Ricks Story Train kommer med vagn efter vagn med fiender, älskare och Goomby all grappling with the nature of who you truly are," säger Rick under en reklam för tåget. Den "Rick-patenterade antologgeneratorn" skapar nya berättelser och människor ombord på tåget, men dessa levande människor "har inga egna själar" som "ödets marionetter."

Och från det sätt som Rick and Morty interagerar med sig själva mot slutet av avsnittet verkar det som om deras psyken faktiskt var närvarande ombord på tåget, vilket gör hela detta avsnitt till en tillverkad förlängning av Roy: A Life Well-Lived arkadspelet som var med i serien tidigare. När Rick och Morty går ombord på tåget känns de som om de verkligen är en del av tåget, men när de återvänder till sin verklighet hemma bleknar upplevelsen som en dröm.

Hur kopplas Story Train ihop med Roy: A Life Well-Lived?

När Rick dödar konduktören ombord på tåget, vaknar han upp i Blips och Chitz-arkaden, till synes att han just har avslutat en omgång Roy: A Life Well-Lived. Hans kropp i Story Train universumet rivs itu när han oändligt svävar mellan liv och död, och detsamma händer i arkadens "icke-diagetiska" verklighet.

"Never Ricking Morty" är ett perfekt exempel på kapslade icke-diagetiska berättelser (händelser som finns utanför seriens värld), särskilt när inte en enda av dessa berättelser kan betraktas som relevanta för showen - inte ens den centrala som involverar Rick och Morty som leker med ett tåg.

Var köper man Rick & Morty's Story Train?

Trots Rick's tydliga löfte om att Story Train är en riktig sak som du kan köpa, så ljuger han faktiskt rakt ut.

Hittills, kan du inte köpa ett Rick and Morty Story Train, men med tanke på det faktum att du kan köpa allt från Mr. Meeseeks Onesies, Pickle Rick Maskeraddräkter till Total Rickall sällskapsspel, verkar det oundvikligt att någon form av leksak kommer att släppas av Adult Swim vid någon tidpunkt i framtiden för att hylla detta löjliga skämt. Förra gången ett skämt som detta dök upp i serien, återupplivade det McDonald's Szechuan Sauce.

Finns hemsidan www.story-train.com på riktigt?

Om du försöker gå till http://www.story-train.com/ får du ett felmeddelande som säger att IP-adressen inte kan hittas. Det är till synes avsiktligt. Det finns ingen faktisk webbplats som är inrättad för offentlig konsumtion ännu, men det kan komma att finnas en någon gång i framtiden.

Vem äger domänen www.story-train.com?

Heavy.com rapporterar att Turner Broadcasting (som också äger Adult Swim och därmed Rick and Morty) köpte domänen den 6:e mars 2019 och uppdaterade sedan domänen den 2:e mars 2020.

Rick and Morty säsong 4 sänds söndagar kl 11:30 p.m. Östlig tidzon.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.