✓ FRI FRAKT ✓ ÖVER 2000 ARTIKLAR ✓ RETURRÄTT 14 DAGAR

Var streamar man Rick and Morty i Sverige ?

Var streamar man Rick and Morty i Sverige ?

En av de vanligaste frågorna som jag får privat är var man kan titta på Rick and Morty om man befinner sig i Sverige. Jag tänkte med detta blogginlägg därför redogöra och jämföra de olika alternativen som finns tillgängliga om man vill streama tv-serien Rick and Morty.

Faktum är att det i dagsläget enbart är Netflix som erbjuder svenska tittare möjligheten att streama Rick and Morty lagligt i Sverige. Förklaringen till varför det i dagsläget inte finns fler aktörer som erbjuder serien kan tänkas vara att marknaden i Sverige ännu inte är tillräckligt stor. En annan förklaring kan också vara att serien endast har sänt 3 säsonger hittills, med den fjärde säsongen som släpps nu i november.

Stora serier som Breaking Bad och Game Of Thrones fick sitt vidsträckta genombrott för allmänheten ungefär halvvägs in i serien. För många framgångsrika serier är det ungefär just halvvägs in i serien som den stora massan snappar upp serien. Därför kan man även här dra slutsatsen att Rick and Mortys varumärke på den svenska marknaden inte kommer att vara fullt etablerat förens säsong 4 eller säsong 5 har sänts.

1. Netflix

Hos Netflix finns alla tre säsongerna av Rick and Morty med svenska undertexter tillgängliga. Ett konto på Netflix ger dig tillgång till obegränsat med filmer och serier. Netflix erbjuder tre olika abonnemang beroende på hur du tittar: Basic, Standard eller Premium.
Med Basic tittar du på Rick and Morty med vanlig kvalité. Med Standard tittar du i HD 
kvalité. Och med Premium kan du streama Rick and Morty i Ultra HD kvalité.

Fördelen med Netflix är framförallt det stora utbudet som finns utav andra serier men också att man tittar gratis i 7 dagar för att kunna prova tjänsten för att se om det är något som man vill behålla. Du betalar ingenting förrän din gratisvecka har löpt ut. Netflix kommer även påminna dig två dagar innan provperioden tar slut.

Skulle du känna att Netflix inte passar dig? Inga problem, det finns inte några förpliktelser. Du avslutar själv abonnemanget online precis när du vill.

Rick and Morty på Netflix

Var kan man streama Rick and Morty i Sverige?
Se alla säsonger av Rick and Morty i Ultra HD kvalité

2. Rick and Morty Marathon Stream

Adult Swim, TV-kanalen som äger och distribuerar Rick and Morty har på sin hemsida en 24/7 stream som visar alla avsnitt av Rick and Morty från säsong 1 till säsong 3 gratis i 1080 HD kvalité.

Adult Swim lanserade denna marathon stream som ett svar för att få bukt med alla illegala uppladdningar av Rick and Morty avsnitt på Youtube och illegala stream-sidor. Med hjälp av reklamintäkter i form av 30 sekunders reklamfilmer kan man därför erbjuda serien kostnadsfritt via denna stream.

Nackdelen med denna 24/7 stream är att den enbart är tillgänglig inom vissa utvalda länder. För oss som bor i Sverige är denna stream tyvärr inte tillgänglig. Men med hjälp av en VPN-tjänst kan vi också ta del av denna stream kostnadsfritt.

En VPN-tänst är ett program som du kan ladda ner kostnadsfritt som tillfälligt låter dig ändra land på din dators IP-adress, alltså din dators identitet. Genom att välja ett land i VPN-programmet som exempelvis Canada eller USA där denna stream är tillgänglig, kan du alltså från Sverige ta del av denna stream kostnadsfritt. Man får alltså sidan att tro att man befinner sig inom ett land som visar denna stream.

En annan nackdel med denna stream är att du inte själv kan välja vilket avsnitt du vill se då det är en marathon stream som följer alla avsnitten i kronologisk ordning och sedan börjar om från början igen.

Rick and Morty Marathon Stream 

2. Rick and Mortys Marathon Stream
Se alla avsnitt av Rick and Morty i HD kvalité

3. Streamingtjänster

Streamingtjänster som Dreamfilm och NyaFilmer finns där för att ge oss det vi film-och TV-älskare så ofta vill ha. Men i deras på ett sätt vackra tjänster finns det också en elak paradox. Att sajterna ger oss oändlig tillgång till gratis filmer och serier gör, som du så klart vet, att filmbolagen berövas på lön för deras hårda arbete. Att de tjänar in mindre pengar leder i sin tur till att ta ifrån oss det vi vill ha: kvalitativ film och TV.  Med detta sagt är det inte alls konstigt att alternativ film visas allt mindre på bio. Resultatet blir att vi får nöja oss med kassa-filmer som Avengers och ytterligare en ny Spider Man film, istället för en ny Reservoir Dogs eller Pulp Fiction. 

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


5 Kommentarer

 • Fågel person

  Hur gör man nu då för att se säsong 4? Hittar inget bra alternativ

 • Robin

  Någon som vet vart en kan streama säsong 4 i Sverige lagligt när den landar? Eller om en kan.

 • Pontus Johannesson

  Tack för infon. Snart höst och säsong 4 time :)

 • Marre

  Själv streamar man olagligt hehe ;P

 • Hussein Badri

  Netflix funkar bäzzzt

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras