Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Rick Sanchez Med 5 Vapen

Nyheter -

Här är titlarna på avsnitten till 'Rick & Morty' säsong 4 del 2

läsning - ord

Adult Swim släppte precis massor av information.

Efter överrasknings-releasen av trailern till Rick and Morty säsong 4 del 2 den 1 april, avslöjade Adult Swim titlarna på de återstående säsong 4-avsnitten. De nya titlarna och sammanfattningarna är lika intetsägande som vi Rick and Morty-fans hade kunnat förvänta oss, men en närmare titt skulle kunna avslöja några viktiga detaljer om handlingen och strukturen i säsong 4 del 2.

Titlarna tillkännagavs först på Twitter

Titlarna tillkännagavs av en handfull Twitter-konton, inklusive en Adult Swim-angränsande personlighet, ett fan-konto, en kändis, ett random fan och IGN. Det är en kaotisk avvikelse från videoklippet som Adult Swim släppte i oktober 2019 där man tillkännagav titlarna på säsongens första fem avsnitt på ett sätt där man gjorde sig lustig över Stranger Things. Men här är vi nu, där titlarna rullas ut via en serie av random tweets på en måndag innan en bekräftelsevideo släpptes på tisdagen.

De fem tweetsen varierar kraftigt vad gäller vad de avslöjar exakt. Den första tweeten från IGN bekräftar att ”Never Ricking Morty” kommer att vara avsnitt 6, mittsäsongs-premiären. Eftersom denna tweet publicerades först, skulle man kunna tro att dessa tweets presenterar titlarna och avsnitten i samma ordning som de kommer att sändas. Detta är dock inte fallet.

Den femte tweeten kom från Riverdale-skådespelerskan Camila Mendes - som har varit ett högljutt fan av Rick and Morty i flera år, hon var till och med klädd som "Sexy Rick" inför Halloween 2019 - och hon nämner specifikt att "The Vat of Acid Episode" är "#408 , ”Vilket innebär att detta avsnitt kommer att vara det tredje avsnittet i detta parti. Med andra ord, den slutgiltiga ordningen för avsnitten skiljer sig från ordningen för dessa tweets.

Tack och lov publicerade det officiella Rick and Morty Twitter-kontot på tisdagen en komplett lista med titlar och sändningsdatum för avsnitten.

 

 

Titlarna är lika svårtolkade som vanligt

  • “Never Ricking Morty” (Sänds 3:e maj)
  • “Promortyus” (Sänds 10:e maj)
  • “The Vat of Acid Episode” (Sänds 17:e maj)
  • “Childrick of Mort” (Sänds 24:e maj)
  • “Star Mort Rickturn of the Jerri” (Sänds 31:a maj)

De sista fyra avsnitten inkluderar titlar som går att koppla ihop till vissa av de scener vi såg i trailern "The Other Five", men dessa kopplingar är i bästa fall svåra att koppla samman, särskilt när enskilda avsnitt har titlar som parodierar stora sci-fi-berättelser utan att involvera liknande plot-points överhuvudtaget. Men här har vi undersökt och analyserat närmare på vad de återstående avsnitten kan komma att handla om.

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 6, “Never Ricking Morty”

Nästan ingenting har avslöjats om premiären av midsäsongen, men titeln verkar hänvisa till The NeverEnding Story, som är en fantasifilm från 1984 där en ung pojke sveps upp i en magisk berättelse om en fantastisk värld i fara. Rick and Morty kan tolka detta på många olika sätt.

Stranger Things säsong 3 hade ett känt musikaliskt nummer från The NeverEnding Story, så är detta ännu ett troll från Adult Swims's sida?

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 7, “Promortyus”

En tydlig spin-off på filmen Prometheus, som äger rum i samma filmiska universum som Alien-filmerna, den viktigaste delen här är en slags ansikts-kramande alien som Rick uppmanar Morty att ta på sig.

Scenerna presenteras i en förvirrande ordning i trailern, men detta är till synes samma avsnitt där Morty manövrerar en pansarkanon under Rick's rymdskepp och de konfronterar Summer (som har blivit drottning för dessa alien-varelser) medan de bär coola Gundamn rustningar.

Rick Och Morty I Rick's Garage

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 8, “The Vat of Acid Episode”

Trailern för del 2 gör en stor grej av ett konstigt skämt om hur Morty ska följa efter Rick om han hoppar in i ett fat av syra. Detta händer faktiskt sent i trailern, men det finns väldigt lite sammanhang utöver det.

Men om an ser tillbaka så har det åttonde avsnittet i varje tidigare säsong varit en "antologisk" berättelse. Säsong 1 och 2 innehöll Interdimensional Cabel (tv-program och reklam från hela multiversen) och säsong 3 ersatte den med "Morty's Mind Blowers." Redan i februari 2019 antydde medskaparen Justin Roiland att Interdimensional Cable 3 var under utveckling för säsong 4, men han skrev också "kanske" i sin tease, så det är möjligt att detta "Vat of Acid" avsnitt är ett liknande men annorlunda antologiskt avsnitt. Själva fatet med syra kanske bara är en del av öppningsscenen, och det kan leda till alla möjliga platser - kanske till och med till den antagna Game of Thrones-världen med gigantiska direwolves.

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 9, “Childrick of Mort”

Alfonso Cuarons utmärkta Children of Men är vad "Childrick of Mort" spelar på, men det är osannolikt att avsnittet kommer att kämpa med ett dystopiskt samhälle där massinfertilitet känns som en långsam och krypande utrotningshändelse. Detta näst sista avsnitt av säsong 4 involverar "hela familjen" som kan betyda valfritt antal saker.

En armé av Morty Jrs (Mortys halva Gazorpian avkomma från säsong 1) kan vara vinkeln här, vilket potentiellt kan betyda att de två sista avsnitten av säsong 4 är en tvådelad berättelse som involverar konflikten mellan Evil Morty och Rick.

Morty Och Rick Med Bepansrade Transformers Suits

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 9, “Star Mort Rickturn of the Jerri”

Den stora säsongfinalen är en uppenbar spinoff på Star Wars: Return of the Jedi, som känns som en bekräftelse på att en stor finalkamp kommer att hända. I ett klipp från trailern kämpar Summer mot Tammy, och de båda använder lasersvärd. I ett annat klipp slåss familjens före detta hund Snuffles mot en katt i en liknande robot-suit. Den särskilda nyansen på himlen i båda sekvenserna antyder att det rör sig om samma stora strid.

Dessa två sista avsnitt kommer återigen att dra in Rick och Morty i en konflikt med Galactic Federation och Citadel, och vi kommer att se många bekanta ansikten från åren tillbaka. Kort sagt, det bör vara den mest episka säsongsfinalen i seriens historia, ännu mera storslagen än säsong 2:s "The Wedding Squanchers".

Rick and Morty säsong 4 del 2 har premiär 3:e maj på Adult Swim.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.