Fri frakt över 499 kr | 10% Nykundsrabatt Kod: C-137

Var streamar man nya säsong 4 i Sverige ?

Guider -

Var streamar man säsong 4 i Sverige ?

läsning - ord

Efter att ha tagit paus i mer än två hela år återvände Rick and Morty i söndags kväll med säsong 4-premiären, men var hittar man den senaste säsongen? Det uppenbara svaret är att se den på live-tv med ett kabelabonnemang inställt på Cartoon Network direkt klockan 11:30 östlig tidzon när avsnittet sänds, men i den digitala tidsåldern blir saker mycket mer komplicerade - särskilt för internationella fans utanför USA.

Jag tänkte med detta blogginlägg därför redogöra och jämföra de olika alternativen som finns tillgängliga för oss i Sverige som vill streama den allra senaste säsongen av Rick and Morty.

Ett användbart Reddit-inläggRick and Morty subreddit beskriver var och hur fans runt om i världen kan titta på varje säsong 4-avsnitt, och var du kan köpa enskilda avsnitt på tjänster som Amazon eller iTunes efter att de har haft premiär.

Rick Bygger Om Sin TV För Att Kunna Se Alla Dimensioners Kanaler
Det behövs lite trixande för att streama säsong 4.

Adult Swims hemsida

Det mest okomplicerade sättet att streama Rick and Morty säsong 4-avsnitt är direkt på seriens sida på Adult Swim-webbplatsen. Det finns även Adult Swim-appen för iOS, Android, Roku, Fire TV eller Apple TV. Denna kommer vi i Sverige dock inte kunna använda oss av för att streama vilket jag kommer till lite senare i texten.

Genom båda medlen kommer nya Rick and Morty-avsnitt att vara tillgängliga att strömma så snart de börjar sändas på Adult Swim klockan 11:30 östlig tidzon på söndag kvällar. Nya avsnitt kommer att vara tillgängliga för strömning utan kabelabonnemang, men vid någon tidpunkt i framtiden måste du logga in på Adult Swims sida med ett giltigt kabelabonnemang för att kunna se ytterligare avsnitt.

Anledningen till att vi i Sverige inte kan använda oss av appen är för att vi inte befinner oss i USA. För att vi i Sverige ska kunna använda oss av Adult Swims hemsida behöver vi även använda en VPN (Virtual Private Network) för att streama serien. Vi har testat att använda Hola VPN, men det finns många olika tjänster där ute som lurar din webbläsare att tro att du är i USA när du inte är det.

Morty Är Ledsen För Att Det Behövs VPN För Att Streama Rick And Morty Säsong 4
Tyvärr Morty, du behöver även använda en VPN tjänst.

Netflix

Hos Netflix finns äntligen alla de fyra säsongerna av Rick and Morty med svenska undertexter tillgängliga. Först fanns bara de 3 första säsongerna och det var länge ovisst om Netflix skulle ta in den fjärde säsongen, men i början på januari hade Netflix äntligen laddat upp de 5 första avsnitten av säsong 4.

Ett konto på Netflix ger dig tillgång till obegränsat med filmer och serier. Netflix erbjuder tre olika abonnemang beroende på hur du tittar: Basic, Standard eller Premium.
Med Basic tittar du på Rick and Morty med vanlig kvalité. Med Standard tittar du i HD 
kvalité. Och med Premium kan du streama Rick and Morty i Ultra HD kvalité.

Netflix 3 Olika Abonnemang Att Välja Mellan

Fördelen med Netflix är framförallt det stora utbudet som finns utav andra serier men också att man tittar gratis i 7 dagar för att kunna prova tjänsten för att se om det är något som man vill behålla. Du betalar ingenting förrän din gratisvecka har löpt ut. Netflix kommer även påminna dig två dagar innan provperioden tar slut.

Skulle du känna att Netflix inte passar dig? Inga problem, det finns inte några förpliktelser. Du avslutar själv abonnemanget online precis när du vill.

Rick and Morty på Netflix

Netflix Har Alla Fyra Säsonger Av Rick And Morty
Se alla säsonger av Rick and Morty i Ultra HD kvalité

Hur ser du Rick and Morty säsong 4 gratis?

Rick and Morty subreddit föreslog ett hjälpsamt fan webbplatsen 123tvnow.com som ett ställe att titta på Cartoon Network live från vilket land som helst, vilket teoretiskt skulle innebära att du inte skulle behöva en VPN. Om du vill kanalisera din inre Rick Sanchez för att hacka dig till en gratis tittarupplevelse kan detta vara den optimala vägen att gå.

Om du nöjer dig med att titta på avsnitten i efterhand och inte har behovet att se avsnitten när de sänds live finns alla säsonger (inklusive nya säsong 4) att se i HD kvalité på Nyafilmer. Detta är enbart ur ett teoretiskt perspektiv och alltså inget som vi uppmanar till då filmbolagen berövas på lön för deras hårda arbete. Att de tjänar in mindre pengar leder i sin tur till att ta ifrån oss det vi vill ha: kvalitativ film och TV.

När kan vi förvänta oss att resten av säsong 4 börjar igen?

Rick och Morty hade ett uppehåll i mer än två år mellan säsong 3 och 4. Så nu när säsong 4:s mittsäsongsfinal “Rattlestar Ricklactica” har sänts, är den stora frågan som alla fans tänker på hur länge vi måste vänta tills resten av säsong 4 börjar.

Så när kommer säsong 4, avsnitt 6 att sändas? Adult Swim har ännu inte gett oss en fast bekräftelse, men det kommer inte ske förrän någon gång under 2020.

Trailern för säsong 4 bekräftade att fem helt nya avsnitt skulle börja sändas i november, och berättarrösten kallade det "halva säsongen du förtjänar - hela säsongen vi kunde hantera." Seriens medskapare Justin Roiland bekräftade i en intervju med Entertainment Weekly i juli att säsong 4 skulle innehålla 10 avsnitt totalt.

I samma intervju förklarade Dan Harmon att med förnyelsen av 70 avsnitt från Adult Swim skulle väntan mellan nya säsonger aldrig bli så lång igen.

"Jag tror att det är säkert att säga utan rädsla för att ha fel att klyftan mellan säsong 3 och 4 kommer att vara den längsta och sista gången det någonsin dröjer så länge att det är löjligt," sade Harmon. "Jag vet inte hur snabbt vi kan göra det, men jag vet att det aldrig kommer att vara så länge igen."

Morty Är På Väg Att Bli Biten Av En Rymd-Orm.
Morty är på väg att bli biten av en rymd-orm.


Säsong 2 och säsong 3 sändes båda främst under sensommaren och i början av hösten, så ingen av dessa säsonger är till större hjälp när man spekulerar när Rick and Morty säsong 4 kan komma tillbaka. Säsong 1 började dock sändas vintern 2013. De tre första avsnitten sändes 2:e, 9:e och 15:e december följt av en månads lång paus som sedan återupptogs med nya avsnitt den 13:e januari 2014.

Denna paus i slutet av december-början av januari är vanligt för många tv-serier. Så vi har all anledning att förvänta oss något liknande för Rick and Morty säsong 4, vilket betyder att säsong 4 kommer att fortsätta någon gång i antingen januari eller februari.

I en intervju med Collider som publicerades i slutet av november bekräftade emellertid röstskådespelaren bakom Summer Smith, Spencer Grammer, att hon just precis hade spelat in sina sista rader för Rick and Morty säsong 4 tidigare samma månad.

“I just recorded 4.10 when I was in LA a few weeks ago but, those change a lot,” Svarade Grammer. “I’ll be going back to do pick-ups probably for some of them. They’re revising and then re-writing certain things. So, we’re not finished yet but yes, I recorded all of them so far.”

Röstinspelning sker oftast sent i produktionsprocessen, och revisioner som denna är vanliga. Fortfarande har Grammer ganska nyligen spelat in sina allra sista repliker som kan indikera att resten av säsong 4 inte kommer att sändas förrän senare än vi tidigare trodde.

Säsong 4 återvänder i början på mars?

Vi har inget säkert sätt att veta när resten av säsong 4 kommer att sändas tills Adult Swim tillkännager det i ett meddelande, men vår bästa gissning sätter premiärdatumet av midsäsongen i början av mars senast. På plussidan, sa Dan Harmon i intervjun i juli med Entertainment Weekly, "vi skriver bokstavligen säsong 5 medan vi avslutar säsong 4 bara för att tvinga oss själva att förbinda oss till ett visst schema."

Om resten av säsong 4 inte är helt klar ännu, måste det vara väldigt nära. Så håll utkik efter det officiella tillkännagivandet från Adult Swim någon gång under det nya året.

Rick and Morty säsong 4 sänds söndagar kl 11:30 p.m. Eastern tidzon.


// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


11 Kommentarer

 • Masar Badri

  Netflix är bäst

 • Petra Halvorsson

  Tack för ett grymt inlägg och världens bästa butik! ;)

 • Jessica S

  Hoppas verkligen återstående säsong 4 kommer in på Netflix snabbt efter att de startar igen. Hade varit surt att få vänta igen.

 • Redaktionen

  Svar till Hugo:

  Vi har också skrivit ett inlägg på bloggen där vi förklarar och analyserar mer ingående om när vi tidigast kan förvänta oss de resterande 5 avsnitten av säsong 4:s utlovade 10 avsnitt.

  https://www.rickandmorty.se/blogs/rick-and-morty-bloggen/rick-and-morty-sasong-4-avsnitt-6-del-2-release-datum-2020

  Med Vänliga Hälsningar
  Patrik
  Redaktionen

 • Redaktionen

  Svar till Hugo:

  Hej Hugo.

  Tack för din kommentar.

  Anledningen till att det enbart finns 5 st. avsnitt upplagt på Netflix idag beror på att man har valt att dela upp säsong 4 i två delar där man kommer sända de resterande 5 avsnitten av säsong 4 i början på nästa år.

  Säsong 4 tar alltså en liten paus i samband med julledigheten.

  Exakt när säsong 4 återkommer med de resterande 5 avsnitten är fortfarande ovisst. Det kan börja sändas igen i början på januari men det kan lika väl dröja en månad innan serien fortsätter.

  Vi kan bara hålla tummarna på att det inte dröjer allt för länge innan serien återkommer.

  Med Vänliga Hälsningar
  Patrik
  Redaktionen

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick And Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.