Var streamar man nya säsong 4 i Sverige ?

Guider -

Var streamar man säsong 4 i Sverige ?

läsning - ord

Efter att ha tagit paus i mer än två hela år återvände Rick and Morty i söndags kväll med säsong 4-premiären, men var hittar man den senaste säsongen? Det uppenbara svaret är att se den på live-tv med ett kabelabonnemang inställt på Cartoon Network direkt klockan 11:30 östlig tidzon när avsnittet sänds, men i den digitala tidsåldern blir saker mycket mer komplicerade - särskilt för internationella fans utanför USA.

Jag tänkte med detta blogginlägg därför redogöra och jämföra de olika alternativen som finns tillgängliga för oss i Sverige som vill streama den allra senaste säsongen av Rick and Morty.

Ett användbart Reddit-inläggRick and Morty subreddit beskriver var och hur fans runt om i världen kan titta på varje säsong 4-avsnitt, och var du kan köpa enskilda avsnitt på tjänster som Amazon eller iTunes efter att de har haft premiär.

Rick Bygger Om Sin TV För Att Kunna Se Alla Dimensioners Kanaler
Det behövs lite trixande för att streama säsong 4.

Se Rick & Morty på Adult Swims hemsida

Det mest okomplicerade sättet att streama Rick and Morty säsong 4-avsnitt är direkt på seriens sida på Adult Swim-webbplatsen. Det finns även Adult Swim-appen för iOS, Android, Roku, Fire TV eller Apple TV. Denna kommer vi i Sverige dock inte kunna använda oss av för att streama vilket jag kommer till lite senare i texten.

Genom båda medlen kommer nya Rick and Morty-avsnitt att vara tillgängliga att strömma så snart de börjar sändas på Adult Swim klockan 11:30 östlig tidzon på söndag kvällar. Nya avsnitt kommer att vara tillgängliga för strömning utan kabelabonnemang, men vid någon tidpunkt i framtiden måste du logga in på Adult Swims sida med ett giltigt kabelabonnemang för att kunna se ytterligare avsnitt.

Anledningen till att vi i Sverige inte kan använda oss av appen är för att vi inte befinner oss i USA. För att vi i Sverige ska kunna använda oss av Adult Swims hemsida behöver vi även använda en VPN (Virtual Private Network) för att streama serien. Vi har testat att använda Hola VPN, men det finns många olika tjänster där ute som lurar din webbläsare att tro att du är i USA när du inte är det.

Morty Är Ledsen För Att Det Behövs VPN För Att Streama Rick And Morty Säsong 4
Tyvärr Morty, du behöver även en VPN tjänst.

Se Rick & Morty på Netflix

Hos Netflix finns äntligen alla de fyra säsongerna av Rick and Morty med svenska undertexter tillgängliga. Först fanns bara de 3 första säsongerna och det var länge ovisst om Netflix skulle ta in den fjärde säsongen, men i början på januari hade Netflix äntligen laddat upp de 5 första avsnitten av säsong 4.

Ett konto på Netflix ger dig tillgång till obegränsat med filmer och serier. Netflix erbjuder tre olika abonnemang beroende på hur du tittar: Basic, Standard eller Premium.
Med Basic tittar du på Rick and Morty med vanlig kvalité. Med Standard tittar du i HD 
kvalité. Och med Premium kan du streama Rick and Morty i Ultra HD kvalité.

Netflix 3 Olika Abonnemang Att Välja Mellan

Fördelen med Netflix är framförallt det stora utbudet som finns utav andra serier men också att man tittar gratis i 7 dagar för att kunna prova tjänsten för att se om det är något som man vill behålla. Du betalar ingenting förrän din gratisvecka har löpt ut. Netflix kommer även påminna dig två dagar innan provperioden tar slut.

Skulle du känna att Netflix inte passar dig? Inga problem, det finns inte några förpliktelser. Du avslutar själv abonnemanget online precis när du vill.

Rick and Morty på Netflix

Netflix Har Alla Fyra Säsonger Av Rick And Morty
Se alla säsonger av Rick and Morty i Ultra HD kvalité

Se Rick & Morty på HBO Nordic

HBO Nordic meddelar idag (28/4) att de tagit in några av Adult Swims mest populära serier och dessa går att kika på precis nu. Det är i ett pressmeddelande som HBO Nordic berättar att åtta serier från amerikanska tv-kanalen Adult Swim blir tillgängliga på streaming-tjänsten från den 28 april.

Serierna finns tillgängliga under kategorin The Best of Adult Swim och erbjuder massvis med underhållning i form av Rick and Morty, Robot Chicken, Samurai Jack, Primal och Mr Pickles.

På frågan om HBO Nordic kommer att sända Rick and Morty säsong 4 del 2 i samband med att serien sänds i realtid i USA är svaret nej. Säsong 1-3 blir tillgänglig från start och tittarna kan också se den första halvan av den fjärde säsongen från idag. Den sista halvan av den fjärde säsongen kommer att finnas tillgänglig först senare i år.

Se Rick & Morty säsong 4 dagen efter på iTunes eller Amazon

Det mest effektiva och okomplicerade alternativet är dock att köpa hela säsongen - eller vid denna tidpunkt, resten av säsongen - på en tjänst som Amazon eller iTunes, och hela avsnittet kommer vänta på dig när du vaknar upp på måndag morgon.

Hur ser man Rick & Morty säsong 4 gratis?

Rick and Morty subreddit föreslog ett hjälpsamt fan webbplatsen 123tvnow.com som ett ställe att titta på Cartoon Network live från vilket land som helst, vilket teoretiskt skulle innebära att du inte skulle behöva en VPN. Om du vill kanalisera din inre Rick Sanchez för att hacka dig till en gratis tittarupplevelse kan detta vara den optimala vägen att gå.

Om du nöjer dig med att titta på avsnitten i efterhand och inte har behovet att se avsnitten när de sänds live finns alla säsonger (inklusive nya säsong 4) att se i HD kvalité på Nyafilmer. Detta är enbart ur ett teoretiskt perspektiv och alltså inget som vi uppmanar till då filmbolagen berövas på lön för deras hårda arbete. Att de tjänar in mindre pengar leder i sin tur till att ta ifrån oss det vi vill ha: kvalitativ film och TV.

När sänds Rick & Morty säsong 4, del 2?

Adult Swim släppte en ny trailer för "The Other Five" (vilket betyder de andra fem avsnitten i säsong 4) den 1:a april och bekräftade ett releasedatum på söndagen den 3:e maj kl. 11:30. Östlig tidzon. Det finns inget sätt att veta med säkerhet, men förutsatt att Rick and Morty inte hoppar över några veckor, är här när de återstående avsnitten bör sändas:

Avsnitt 6 - Söndag 3:e maj

Avsnitt 7 - Söndag 10:e maj

Avsnitt 8 - Söndag 17:e maj

Avsnitt 9 - Söndag 24:e maj

Avsnitt 10 - Söndag 31:e maj

Rick and Morty säsong 4 del 2 har premiär 3:e maj på Adult Swim.

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.