Fri Frakt Över 499 SEK | 10% Nykundsrabatt Kod: C-137

Rykten och info kring Rick and Morty säsong 4

Nyheter -

Rykten och info kring Rick and Morty säsong 4

läsning - ord

Idag tänkte jag fortsätta skriva på temat kring Säsong 4 av Rick and Morty. Då vi fortfarande inte vet mer angående datumet för premiären än det jag skrev i mitt tidigare blogginlägg, kommer jag här gå igenom de mest diskuterade ryktena och teorierna kring kommande säsong 4 av Rick and Morty.

Hur många avsnitt kommer Rick and Morty Säsong 4 innehålla?

I säsong 3 var det 14 avsnitt som var ambitionen för hur många avsnitt varje säsong av Rick and Morty skulle innehålla, men någon form av kreativ konflikt mellan de båda skaparna Dan Harmon och Justin Roiland uppstod som tycktes orsaka långa produktionsförseningar. Man bestämde sig slutligen för att istället korta ner säsong 3 till endast 10 avsnitt, för att kunna fokusera på att leverera kvalité och inte låta fansen vänta längre än nödvändigt.

Skaparteamet bakom Rick and Morty kan mycket väl sikta på fler avsnitt i säsong 4 nu när man har erfarenhet kring skaparprocessen bakom varje säsong i bagaget, men det är mest troligt att vi kan förvänta oss de sedvanliga 10 eller 11 avsnitten för säsong 4. 

Vi inbitna Rick and Morty fans är redan idag vana vid långa uppehåll mellan säsongerna och detta är det största minustecknet med Rick and Morty som skaparteamet mycket väl är medvetna om. Att ännu en gång riskera ett två år långt uppehåll känns som något man vill försöka undvika till varje pris. Därför känns alltså 10-11 avsnitt som det säkra korten man kommer köra på även denna gång.

Familjen Smith Sitter I Soffan Och Väntar På Säsong 4 Av Rick And Morty
Kommer vi få vänta 2 år igen på Säsong 4 av Rick and Morty?

Vilka personer medverkar i Rick och Morty Säsong 4?

Hela grundduon som vi är vana vid kommer att återvända även under säsong 4. Med skaparen Justin Roiland som gör rösterna til både Morty och Rick själv. Chris Parnell, Sarah Chalke och Spencer Grammer bör också återvända som Jerry, Beth och Summer Smith.

Utöver själva kärnan är det ytterligare oklart vilka karaktärer som kan tänkas återvända eller vilka kända gästskådespelare kan tänkas låna ut sina röster. Morty's longtime crush, Jessica (Kari Wahlgren), är helt säker på att återvända för åtminstone ytterligare några avsnitt. Massor av andra mindre karaktärer kommer sannolikt också att dyka upp.

Stephen Colbert som Zeep Xanflorp.
Stephen Colbert gjorde rösten som Zeep Xanflorp

Vad kommer säsong 4 av Rick and Morty handla om?

Ingenting är säkert ännu när det gäller Rick och Morty säsong 4, men en av showens storyboard-skapare började släppa ledtrådar i november 2018 om en väldigt viktig återkommande plot twist. Att Evil Morty och Citadellet kanske kommer återvända.

Den 7 november lade amerikanske tidningen Newsweek märke till ganska så intressant aktivitet från Rick och Mortys storyboard-skapare Douglas Einar Olsen.

Dagen före det amerikanska halvtidsvalet, den 6 november, twittrade Olsen bilder av flera Morty Smiths uppradade som uppmanar alla att "rösta för fan!" Olsens text i tweeten var följande, "Aw jeez, vill vi verkligen att en Evil Morty ska styra Citadellet ??" (Obs! Den här tweeten har raderats.)

Här är det som är intressant med inlägget: När ett Rick and Morty fan frågade honom på samma twitterinlägg angående säsong 4 svarade han: "Antar att vi får vänta och se hur hans administration ställer sig i frågan denna uppkommande säsong!"

Är detta en bekräftelse på att Evil Mortys återkomst? Eller bara ett skämt?

"The Ricklantis Mixup" i säsong 3 kanske inte har vunnit en Emmy som avsnittet "Pickle Rick", men "berättelserna från Citadelet" står för några av de bästa berättelserna och skapandet av världar som Rick och Morty någonsin har gjort. Att inte följa upp detta väldigt viktiga avsnitt skulle vara ingenting annat än kriminellt. Olsen antyder åtminstone här att säsong 4 kommer att göra just det.

President Morty som i själva verket är Evil Morty från Säsong 1.
President Morty som i själva verket är Evil Morty från Säsong 1.

Säsong 4 hade nästan med en röstskådespelare från Star Wars Resistance

I en exklusiv intervju med magasinet Inverse, sade skådespelaren Josh Brener -  rösten bakom alien Neeku Vozo i Star Wars Resistance - att han var på audition för en roll i säsong 4. "Jag gjorde en audition för en roll på den nya säsongen Rick and Morty" Brener sa. "Men jag tror inte att jag fick den för jag hörde aldrig tillbaka från dem." Brener beskriver rollen som han var på auktion för som en "high school kid" men gav ingen ytterligare information angående rollen.

I Star Wars Resistance ligger Brener bakom rösten till en obekväm men entusiastisk alien mekaniker, och i Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles TV-serien låg han bakom rösten för Donatello, den nördiga sköldpaddan med en lila bandana. Man kan med säkerhet säga att Brener är en typskådespelare för nördiga karaktärer i hans röstarbete. En liten hint om vilken slags roll han var på audition för hos Rick and Morty teamet.

Josh Brener Röst i Rick and Morty?
Kommer en karaktär likt Neeku Vozo från Star Wars även till Rick and Morty?

Rick och Morty Säsong 4 kommer sannolikt att innehålla Interdimensional Cable 3

Justin Roiland, rösten bakom både Rick och Morty, delade en bild från en inspelningsstudio den 8 februari på instagram. Ingenting med själva fotot är intressant eller överraskande, men hans bildtext ger oss en ledtråd: "Idc3 (kanske) skriver han. "I-D-C-3" står ganska säkert för interdimensional kabel 3 (ibland skrivet  "inter-dimensionell kabel", därav bokstäverna IDC).

Denna typ av Rick och Morty avsnitt handlar om att Rick Sanchez hackar sig in med en vanlig kabelbox så att alla kan titta på en hel multiverse värld av TV-program. Avsnitten heter "Rixty Minutes" i säsong 1 och "Interdimensional Cable 2: Tempting Fate" i säsong 2. Båda avsnitten använde sig av konceptet i avsnitt 8 under båda säsongerna. Avsnitt 8 av säsong 3 gick istället till "Morty's Mind Blowers", en liknande men ändå annorlunda typ av  avsnitt. 

Detta innebär inte bara att säsong 4 återigen kommer att innefatta interdimensionell kabel 3, utan också att det är en stark indikation på att Roiland och teamet spelar in avsnitt ganska långt in på säsong 4, avsnitt 8 för att vara exakt. Denna teori grundar sig självfallet på att den nya säsongen följer en liknande struktur som de föregående tre säsongerna gjort angående avsnitt 8.

Rick och Morty Säsong 4 kommer sannolikt att innehålla Interdimensional Cable 3
Rick och Morty Säsong 4 kommer sannolikt att innehålla Interdimensional Cable 3.

Finns det en trailer till Rick och Morty Säsong 4?

I motsats till vad många på internet säger så finns det ännu inga trailers eller teasers för säsong 4 ännu. Här är ett exempel på ett falskt larm: Den 2 januari 2019 släppte Adult Swim ett luddigt 15-sekunders videoklipp som heter "Rick vs Morty." Den presenterade en bisarr animationsstil som visade Rick i form av en haj som åt upp Morty i form av en fisk, en Rick i form av en flodhäst som äter upp Morty i form av en fågel och en Godzilla Rick som attackerar jättefjärilen Mothra Morty.

Även om den sista bildsekvensen i detta korta videoklipp är av Evil Morty med hans ögonbindel, är detta bara en slumpmässig reklam som inte har något konkret med säsong 4 att göra.

Många TV-kanaler producerar denna typ av videoklipp - kända som "idents" - som fungerar som en påminnelse för tittaren mitt under reklampausen: "Hej! Titta på den här coola videon. Glöm inte att du tittar på TV-kanalen Adult Swim " 

Dessa videosekvenser är alla roliga att titta på, men de betyder egentligen ingenting för den kommande säsong 4 av Rick and Morty. Och de räknas definitivt inte som någon slags trailer.

 

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.

 


1 Kommentar

  • Lukas

    Tror att det blir 15 avsnitt eller mer då serien börjar växa i popularitet och status. :)

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.