Rick And Morty Säsong 5 Release Date! (All Information)

Nyheter, Säsong 5 -

Rick & Morty säsong 5 releasedatum! (All Information)

läsning - ord

Vi vet redan en hel del om nya säsong 5 av Rick and Morty.

Rick and Morty fans uthärdade en otroligt lång väntan på säsong 4 efter att säsong 3 slutade sändas i oktober 2017, men hur ser egentligen Rick and Morty's framtid ut, med ytterligare 60 avsnitt beställda för säsong 5 och därefter? Nu när säsong 4-finalen har sänts, vet vi faktiskt ganska mycket om riktningen för serien och vi har även en prognos för när säsong 5 kan komma att sändas.

Den ursprungliga förseningen mellan säsonge 3 och 4 berodde främst på kontraktsförhandlingar med Turner Broadcasting, men när nätverket beställde ytterligare 70 avsnitt i maj 2018, skapade det en stabil framtid för Rick and Morty's äventyr.

“Rick and Morty forever!”

“Rick and Morty forever!” Ropade Rick Sanchez i säsong 3-premiären. Även om Rick and Morty omöjligt kan fortsätta för evigt, kommer vi åtminstone definitivt att ha Rick and Morty med oss under en lång tid framöver. I en intervju i juli 2019 lovade medskaparen Dan Harmon att väntan mellan säsongerna "aldrig kommer att bli så lång igen" och hans kollega Justin Roiland sa att produktionsgruppen "rolling right into the next batch", vilket betyder att arbetet med säsong 5 faktiskt började innan säsong 4 ens hade börjat sändas.

Allt detta är en stark indikation på att säsong 5 kommer att finnas framför våra ögonhål tidigare än man kan tro, men när egentligen?

Phoenixperson Kommer Återvända.
Phoenixperson kommer återvända.

Hur påverkar säsong 4 finalen säsong 5?

I en videointervju publicerad av Variety med seriens medskapare innan säsong 4 började sändas, avslöjade Rick and Morty Justin Roiland en stor ledtråd om att säsong 4-finalen "verkligen kunde röra om i saker och ting" för serien.

"Finalen i säsong 4 är riktigt bra," sade han. ”Vi blir som serie följande. Vi blir serialiserade.”

Detta uttalande visade sig mycket riktigt vara sant i ett avsnitt som gav tillbaka seriekaraktärer och arter som Gromflomite, Galactic Federation, Tammy, Birdperson och Dr. Wong. Det finns också enorma kanoniska konsekvenser eftersom det nu finns två versioner av Beth Smith och inget sätt att veta vilken som är en klon. Galactic Federation har besegrats ännu en gång, även om vissa Gromflomites alltid kommer att leva vidare för att potentiellt återuppbygga imperiet ännu en gång. Tammy är död utöver ett visst tvivel, och Rick har återkrävt Terminator-esque bitarna av Phoenixperson för att hålla dem i sitt garage på ett sätt som känns som en hyllning till slutet av Shaun of the Dead.

Precis som säsong 3-finalen, avslutar slutet på säsong 4 också med att Rick är ifrån resten av familjen. Dessa karaktärer, tillsammans med tittaren, har varit tvungna att tänka på hur fruktansvärd en person som Rick än en gång är. Rick ser sig själv som en gud i detta universum, och det gör även den genomsnittliga tittaren genom proxy, men showen fortsätter att utmana våra förväntningar på intressanta sätt.

När dammet lägger sig på säsong 4, beslutar båda versionerna av Beth till synes att hålla sig kvar, och när det gäller kvarvarande plot-trådar, är den enda större som återstår Evil Morty som hade en icke-como roll i avsnitt 6.

Det finns mycket som kan hända i säsong 5: Bortsett från Evil Morty, vi kan se en episk team-up mellan Talking Cat och Balthromaw draken, Supernova från Vindicators, Morty's själsfrände från "The Vat of Acid Episode," och mycket Mer.

Vilken Beth Är Klon I Rick And Morty?
Vilken Beth är egentligen en klon?

När är releasedatumet för Rick And Morty säsong 5?

De flesta Rick- och Morty-fans har lärt sig att hantera och stödja långa väntetider mellan säsongerna. Cirka 18 månader eller längre har gått som mest mellan slutet av en säsong och början av en ny. Det verkar dock inte längre vara fallet med säsong 4 dock.

Sedan Adult Swim beställde hela 70 avsnitt, finns det ingen tvekan om att mer Rick and Morty kommer. Produktionen kommer teoretiskt aldrig att sluta förrän alla 70 avsnitt har skapats, medan produktionsteamet skulle sluta arbeta tills Adult Swim beställde fler avsnitt.

Som vi sa tidigare, i en intervju i juli 2019 med Entertainment Weekly, sa Dan Harmon: ”Jag tror att det är säkert att säga utan rädsla för att ha fel att klyftan mellan säsong 3 och 4 kommer att vara den längsta och sista gången det någonsin är så länge att det är löjligt. ” Roiland sa också att de "rolling right into the next batch."

Produktionen av säsong 5 är redan på god väg, och Erica Hayes berättar för Inverse att det kan ta nio månader eller längre tid att gå från avsnittets idé och skrivning till den färdiga produkten.

Tidigare Rick och Morty författare Jeff Loveness delade en bild på Twitter den 20 september 2019 som bekräftade att han skrev flera säsong 4-avsnitt och säsong 5-premiären - och att det var hans sista dag på serien. Av alla anmärkningar gör det att det verkar som om säsong 5 skulle kunna börja före slutet av 2020, särskilt om Time Warner tar Justin Roilands förslag och sänder ett avsnitt en gång i månaden snarare än vecka till vecka.

Det närmaste vi har ett prejudikat som vi kan använda för att förutsäga utgivningsdatum för säsong 5 är början på säsong 2 och den verkliga starten på säsong 3.

Fans kommer säkert ihåg att säsong 3 tekniskt började den 1 april med en verkligt överraskande release av "The Rickshank Rickdemption." Säsong 3 fortsatte med "Rickmancing the Stone" den 30 juli 2017. Nästan exakt två år innan sändes säsong 2-premiären, "A Rickle in Time," den 26 juli 2015. Kan säsong 5 återgå till denna topp sommardebut bara några månader efter att säsong 4 har sänts?

Rick and Morty säsong 5 har premiär i juli eller november?

I båda tidigare fallen började serien sändas den sista söndagen i juli. En mycket hoppfull gissning skulle därför kunna vara ett premiärdatum för Rick and Morty säsong 5 den 26:e juli 2020 - men det verkar nästan omöjligt långsökt.

Men om premiären av säsong 4 i november är den nya normen, kanske vi måste vänta till november 2020. Det verkar vara den mest realistiska tidsramen.

Hur som helst bör produktionsschemat för Rick and Morty normaliserats på ett sätt som betyder att releasedatum kommer att vara mera konsekventa, förutsägbara och på ett årligt schema.

När får vi en trailer till Rick & Morty säsong 5?

Adult Swim avslöjade den första titten på säsong 4 under San Diego Comic-Con i juli 2019 före säsongspremiären i november, så samma sak kan komma att hända för Rick and Morty säsong 5 vid vilken typ av evenemang som ersätter SDCC 2020 (som avbröts på grund av den pågående pandemin).

Naturligtvis antar vi detta om showens nya norm är en premiär i november ...

Rick Omringas I Ovala Rummet.
Rick omringas i ovala rummet.

Hur många avsnitt innehåller Rick & Morty säsong 5?

Vi har inget sätt att veta mer säkerhet hur många avsnitt säsong 5 kan innehålla, men vi kan anta att det också kommer att vara tio avsnitt totalt.

I en intervju i september 2017 med Entertainment Weekly medgav Dan Harmon att den ursprungliga planen var att säsong 3 skulle innehålla hela 14 avsnitt, men kreativa konflikter tvingade dem att göra en "final-ified" version av säsong 3 och avsnitt 10, och därmed avrunda den säsongen. Med tanke på det avrundade antalet 70 avsnitt som Adult Swim beställde, och bekräftelsen på att säsong 4 också är 10 avsnitt långa, har vi förmodligen framför oss ytterligare sex säsonger  som vardera är tio avsnitt långa.

I samma EW-intervju gav de emellertid ett antydande om att framtida säsonger kunde vara längre än 10 avsnitt.

"Vi skriver bokstavligen säsong 5 medan vi avslutar säsong 4 bara för att tvinga oss själva att förbinda oss till ett strikt schema," sade Harmon. "Inte för att höja någons förhoppningar, men det är strukturerat i vår affär att om vi arbetar hårt och snabbt finns det alternativ att leverera fler avsnitt i taget."

Vår tolkning: Om Rick and Morty-produktionen fortsätter jobba snabbt och effektivt kan de göra framtida säsonger längre än 10 avsnitt - eller så kan det innebära att Rick and Morty-teamet levererar större partier av säsonger nu, så att serien kan sändas mera regelbundet i framtiden.

Kanye West I Rick And Morty
Kanye West i Rick and Morty?

Vad handlar Rick & Morty säsong 5 om?

De båda serieskaparna Justin Roiland och Dan Harmon har sagt gång på gång att de verkligen vill arbeta med Kanye West på ett avsnitt. I teorin kanske de bara ger musikstjärnan full kreativ kontroll över ett helt avsnitt.

I slutet av maj 2019 trollade Dan Harmon fansen via Instagram genom att lägga ut ett stort antal Post-It-lappar med bisarra Rick and Morty-koncept, och sa att de alla var för säsong 5. Dessa random idéer låter galnare än någonsin tidigare, men det betyder också att författarna brainstormade för säsong 5 för mer än ett år sedan. Läs mer.

Rick and Morty säsong 5 kommer definitivt att sändas inom kort, troligtvis i slutet av 2020!


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.