Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Rick Har Planterat En Bomb Inuti Drakens Mage

Krönikor -

Säsong 4 avsnitt 4 kan avgöra säsongsfinalen

läsning - ord

Kommer den kåta draken och den talande katten att återvända?

Rick Sanchez har kanske ännu en gång brutit den fjärde väggen för att teasa något kring säsongsfinalen av säsong 4 av Rick and Morty - eller var hans märkliga replik om den talande katten bara ytterligare ett skämt som vi aldrig kommer få förklarat för oss? Normalt sätt kanske vi inte sätter in oss så mycket i det, men i kombination med detta avsnitts efter-scener verkar det som att avsnitt 4:s kåta drake och den talande katten fortfarande har en viktig roll att spela i säsong 4. De kan till och med vara de sista tillskotten till vad vi lika gärna kan kalla Rick Sanchez 'Legion of Doom.

"Claw and Hoarder: Special Ricktim's Morty" sändes på Adult Swim i söndags. Den grundläggande handlingen är att Rick köper en kåt drake med namnet Balthromaw till Morty från det magiska riket Draygon som en del av en affär de gör upp i början, men efter att Rick festar till det med draken har han och odjuret en mer naturlig - och djupt sexuell - själ-bindande upplevelse. Trollkarlen som sålde draken kallar odjuret för en slampa vilket lämnar Rick, Morty och Summer att infiltrera en magisk verklighet där ingen av Rick's prylar längre fungerar.

Rick bryter den fjärde väggen

B-handlingen följer Jerry på ett kort äventyr till Florida med en mystisk talande katt, och när han återvänder hem får Rick en serie meddelanden från Jerry där han ber om hjälp.

Rick Bryter Den Fjärde Väggen Och Pratar Om Säsong 4 Säsongsfinalen
Rick skämtar om Jerrys "katt-situation".

"Din pappa har smsat mig hela tiden?" Säger Rick och tittar på sin telefon. ”Han är på en flygplats med en katt. Okej, det låter - wow. Du vet, jag borde kolla in honom. Stor säsongsfinal just där, vet du?”

På ett sätt försöker Rick bara slippa en törstig drake som vill "umgås", så han gör en stor affär av Jerry's meddelanden som en ursäkt för att lämna direkt. För det mesta, när en karaktär bryter den fjärde väggen i Rick and Morty, betyder det något - även om det något bara kanske är en notis om en stundande reklampaus eller ett tack till tittaren för att ha kollat på serien. Som när Mr. Poopybutthole exakt förutspådde tidpunkten för premiärerna av säsong 3 och säsong 4 i säsong 2:s och säsong 3:s eftertexter.

Normalt sett skulle vi inte tolka för mycket av ett ögonblick som det här, men tar man med allt som kommer efter bygger hela historien upp mycket spänning och intriger. Under hela avsnittet vill denna märkliga katt som fastnat för Jerry bara "ha kul" och han gillar att "hålla det i rörelse" Varför åker de till Florida? "Eftersom de inte ställer frågor", säger katten. "De spelar volleyboll, de festar och de har kul."

Ja, den här katten är minst sagt misstänksam - och han flyr från något.

Rick Tittar Misstänksamt Mot Den Mystiska Talande Katten
Rick gör rätt i att inte lita på denna märkliga katt.

"Du övertänker det!" Säger katten. "Poängen med en pratande katt är att ha kul!" Detta är ännu ett metamoment, som om medskaparna Dan Harmon och Justin Roiland talar direkt till tittaren och frestar oss med ett nytt mysterium samtidigt som de läxar upp oss för att överanalysera en show som är tänkt att enbart vara rolig.

Katten säger att han kommer från yttre rymden, men när Rick gör en hjärnskanning på katten ser han alla kattens minnen via ett par specialglasögon. Vi hör explosioner och människor som skriker, ljudet från ett skrikande spädbarn, men vi ser aldrig vad som händer. Vad det än är, är det så hemskt att Jerry spyr, Rick dödar nästan sig själv och Rick använder sedan Mind Blower-teknik för att radera minnet från Jerry.

Är den talande katten en demon?

I avsnittets eftertexter får vi se en scen där en människa försöker locka Balthromaw till något själsex-arbete, men draken förstör mannens bil. Det är då den pratande katten dyker upp och säger att han skäms över anledningen till att han kan tala. De två bestämmer sig för att "bonda" och flyga till Florida. Denna katt gjorde något hemskt för att få förmågan att tala, och eftersom han talar utan att hans läppar rör sig - precis som Garfield - har vissa fans liknat honom vid den olycksbådande “I’m Sorry John”, en fan-skapad berättelse i en alternativ verklighet där Garfield blev en demon och förtärde människors själar. Är den här katten en demon som förtärde människors själar i utbyte mot förmågan att tala?

Denna katt gjorde något hemskt för att få förmågan att prata, och nu samarbetar han med en föraktad drake som kanske vill hämnas på Rick and Morty. Om den här katten verkligen är en demon, vad händer då när han själs-binder sig med en drake?

Den Kåta Draken Och Den Talanda Katten Bondar Och Åker Till Florida
Detta är en episk team-up.

I vissa kretsar kallas dessa scener som kommer efter eftertexterna för ”taggar.” I en gruppvideointervju med Variety nämnde Summer Smiths röstskådespelare Spencer Grammer en ”tagg” som hon ”fortfarande var besatt av.” Justin Roiland svarar sedan: ”We have a tag in Season 4 that’s going to tee some shit up in Season 5". Omedelbart efter kommenterar Roiland att säsong 4-finalen är “ riktigt bra”. Kan detta vara den taggen som de pratar om?

Någonting stort är på gång

Säsong 4, avsnitt 5 kommer sannolikt inte att ge oss den avslutning vi letar efter, men ända sedan Evil Morty återvände mot slutet av säsong 3 har vi blivit lämnades undrande när han kommer att göra sitt drag mot Rick. Kanske kommer Evil Morty att samla karaktärer som den talande katten, Balthromaw, Supernova från Vindicators och fler av Ricks fiender för att slåss mot honom i den kommande säsong 4-finalen nästa år?

En sak är säker: någonting stort är på gång.

Rick and Morty säsong 4 sänds söndagar kl 11:30 p.m. Eastern tidzon.

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.