Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Allt Du Behöver Veta om Rick And Morty Säsong 4

Nyheter -

'Rick & Morty' återvänder söndag 3:e maj! (Allt du behöver veta).

läsning - ord

Vi har samlat all information samt lite extra kring säsong 4 del 2.

Den långa väntan är över! När vi behövde en återkomst som allra mest så kom den äntligen till slut. På söndag återupptar man säsong 4 av Rick and Morty med fem helt nya avsnitt och en rafflande säsongsfinal som pricken över i:et!

Rick and Morty säsong 4 har tagit paus sedan slutet av 2019, men nu är det äntligen ett ljus i tunneln sedan Adult Swim släppte en trailer för "The Other Five"-avsnitten den 1:a april som ger oss en förhandsgranskning på vad som kommer att hända i de återstående avsnitten.

Det är mycket som händer den här säsongen, speciellt eftersom den bakre halvan av säsong 4 tar tillbaka massor av gamla välkända karaktärer för att utforska en mer serieliknande handling jämfört med de första fem avsnitten, så det är bra att vi finns här för att ge dig all viktig information som du behöver veta.

Här har vi samlat varje liten viktig detalj vi kunde hitta om Rick and Morty säsong 4, inklusive flera teasers och hints från de olika trailers och andra videor, allt förbättrat med några hemligheter från olika tidslinjer i multiversen (men mestadels bara från Central Finite Curve).

Mr. Poopybutthole Som Cowboy I Säsong 4
Mr. Poopybutthole som cowboy i säsong 4, avsnitt 3.

När sänds Rick & Morty säsong 4, del 2?

Adult Swim släppte en ny trailer för "The Other Five" (vilket betyder de andra fem avsnitten i säsong 4) den 1:a april och bekräftade ett releasedatum på söndagen den 3:e maj kl. 11:30. Östlig tidzon. Det finns inget sätt att veta med säkerhet, men förutsatt att Rick and Morty inte hoppar över några veckor, är här när de återstående avsnitten bör sändas:

Avsnitt 6 - Söndag 3:e maj

Avsnitt 7 - Söndag 10:e maj

Avsnitt 8 - Söndag 17:e maj

Avsnitt 9 - Söndag 24:e maj

Avsnitt 10 - Söndag 31:e maj

Finns det en trailer för Rick & Morty säsong 4, del 2?

Det rungande svaret är ja. Efter mer än fyra månaders tystnad släppte Adult Swim utan förvarning den ovannämnda trailern "The Other Five" den 1 april (som kan ses ovanför). Trailern bekräftar återkomsten av Evil Morty som huvudskurken och teasar också om återkomsten av karaktärer som Snuffles, Tammy, Birdperson och flera andra.

Trailern börjar med att visa en armé av Gazorpians, Ricks och Meeseeks som troligen kontrolleras av Evil Morty. Sedan bär Rick och Morty Voltron- eller Gundam-stil rustning. Det finns flera scener från en mystisk alien värld, en isig planet som kan spela på att vi får ett Game of Thrones avsnitt och ett slags krig mellan Snuffles samhälle av intelligenta hundar och liknande intelligenta katter. I en annan scen slås Summer mot Tammy med lasersvärd till synes på samma slagfält som Snuffles.

Kanske mest luddigt: Jerry har börjat tillverka sin egen honung. Varför inte liksom?

Mr Meeseeks Är glad Över Att Vara Tillbaka I Säsong 4
Mr Meeseeks är glad över att vara tillbaka.

Mr. Meeseeks återkomst i Rick & Morty säsong 4

På frågan om återkommande trupper eller idéer i en intervju med Entertainment Weekly bekräftade Harmon att Mr. Meeseeks kommer att återvända flera gånger under den nya säsongen.

De var framträdande i säsong 4-premiären när Death Crystal Morty använde Meeseeks Boxes för att bekämpa beväpnad militär, men också i en fascistisk verklighet. Kan det finnas ännu mer?

"Det kommer att finnas ett par Meeseeks som dyker upp här och där," sade Harmon, något som han också sade i SDCC panelen 2019. Vi ser flera våldsamma Meeseeks i den första officiella säsong 4 trailern med en nästan apokalyptisk vibe. Den andra trailern har också en armé av Meeseeks som står bredvid en armé av Ricks, så det verkar som att Evil Morty har skapat en armé av de blå varelserna för något besvärligt syfte.

Den ivriga att behaga Mr. Meeseeks lever för att slutföra en uppgift som den har tilldelats av sin mästare innan han försvinner i en puff av rök. Säsong 1-avsnittet "Meeseeks and Destroy" introducerade konceptet i en utav seriens största avsnitt genom tiderna. De kommer från en Meeseeks Box som fungerar nästan som magi men som aldrig förklaras i serien. Säsong 1-avsnittet "Meeseeks and Destroy" introducerade konceptet i en av seriens största avsnitt genom tiderna. Karaktären kom senare tillbaka för en kort roll under säsong 2:s "Mortynight Run."

Titlarna på avsnitten till 'Rick & Morty' säsong 4 del 2

Titlarna tillkännagavs av en handfull Twitter-konton, inklusive en Adult Swim-angränsande personlighet, ett fan-konto, en kändis, ett random fan och IGN. Det är en kaotisk avvikelse från videoklippet som Adult Swim släppte i oktober 2019 där man tillkännagav titlarna på säsongens första fem avsnitt på ett sätt där man gjorde sig lustig över Stranger Things. Men här är vi nu, där titlarna rullas ut via en serie av random tweets på en måndag innan en bekräftelsevideo släpptes på tisdagen.

De fem tweetsen varierar kraftigt vad gäller vad de avslöjar exakt. Den första tweeten från IGN bekräftar att ”Never Ricking Morty” kommer att vara avsnitt 6, mittsäsongs-premiären. Eftersom denna tweet publicerades först, skulle man kunna tro att dessa tweets presenterar titlarna och avsnitten i samma ordning som de kommer att sändas. Detta är dock inte fallet.

Den femte tweeten kom från Riverdale-skådespelerskan Camila Mendes - som har varit ett högljutt fan av Rick and Morty i flera år, hon var till och med klädd som "Sexy Rick" inför Halloween 2019 - och hon nämner specifikt att "The Vat of Acid Episode" är "#408 , ”Vilket innebär att detta avsnitt kommer att vara det tredje avsnittet i detta parti. Med andra ord, den slutgiltiga ordningen för avsnitten skiljer sig från ordningen för dessa tweets.

Tack och lov publicerade det officiella Rick and Morty Twitter-kontot på tisdagen en komplett lista med titlar och sändningsdatum för avsnitten.

Titlarna På Rick And Morty Avsnitten Till Säsong 4 Del 2

Titlarna är lika svårtolkade som vanligt

  • “Never Ricking Morty” (Sänds 3:e maj)
  • “Promortyus” (Sänds 10:e maj)
  • “The Vat of Acid Episode” (Sänds 17:e maj)
  • “Childrick of Mort” (Sänds 24:e maj)
  • “Star Mort Rickturn of the Jerri” (Sänds 31:a maj)

De sista fyra avsnitten inkluderar titlar som går att koppla ihop till vissa av de scener vi såg i trailern "The Other Five", men dessa kopplingar är i bästa fall svåra att koppla samman, särskilt när enskilda avsnitt har titlar som parodierar stora sci-fi-berättelser utan att involvera liknande plot-points överhuvudtaget. Men här har vi undersökt och analyserat närmare på vad de återstående avsnitten kan komma att handla om.

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 6, “Never Ricking Morty”

Nästan ingenting har avslöjats om premiären av midsäsongen, men titeln verkar hänvisa till The NeverEnding Story, som är en fantasifilm från 1984 där en ung pojke sveps upp i en magisk berättelse om en fantastisk värld i fara. Rick and Morty kan tolka detta på många olika sätt.

Stranger Things säsong 3 hade ett känt musikaliskt nummer från The NeverEnding Story, så är detta ännu ett troll från Adult Swims's sida?

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 7, “Promortyus”

En tydlig spin-off på filmen Prometheus, som äger rum i samma filmiska universum som Alien-filmerna, den viktigaste delen här är en slags ansikts-kramande alien som Rick uppmanar Morty att ta på sig.

Scenerna presenteras i en förvirrande ordning i trailern, men detta är till synes samma avsnitt där Morty manövrerar en pansarkanon under Rick's rymdskepp och de konfronterar Summer (som har blivit drottning för dessa alien-varelser) medan de bär coola Gundamn rustningar.

Rick Och Morty I Rick's Garage

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 8, “The Vat of Acid Episode”

Trailern för del 2 gör en stor grej av ett konstigt skämt om hur Morty ska följa efter Rick om han hoppar in i ett fat av syra. Detta händer faktiskt sent i trailern, men det finns väldigt lite sammanhang utöver det.

Men om an ser tillbaka så har det åttonde avsnittet i varje tidigare säsong varit en "antologisk" berättelse. Säsong 1 och 2 innehöll Interdimensional Cabel (tv-program och reklam från hela multiversen) och säsong 3 ersatte den med "Morty's Mind Blowers." Redan i februari 2019 antydde medskaparen Justin Roiland att Interdimensional Cable 3 var under utveckling för säsong 4, men han skrev också "kanske" i sin tease, så det är möjligt att detta "Vat of Acid" avsnitt är ett liknande men annorlunda antologiskt avsnitt. Själva fatet med syra kanske bara är en del av öppningsscenen, och det kan leda till alla möjliga platser - kanske till och med till den antagna Game of Thrones-världen med gigantiska direwolves.

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 9, “Childrick of Mort”

Alfonso Cuarons utmärkta Children of Men är vad "Childrick of Mort" spelar på, men det är osannolikt att avsnittet kommer att kämpa med ett dystopiskt samhälle där massinfertilitet känns som en långsam och krypande utrotningshändelse. Detta näst sista avsnitt av säsong 4 involverar "hela familjen" som kan betyda valfritt antal saker.

En armé av Morty Jrs (Mortys halva Gazorpian avkomma från säsong 1) kan vara vinkeln här, vilket potentiellt kan betyda att de två sista avsnitten av säsong 4 är en tvådelad berättelse som involverar konflikten mellan Evil Morty och Rick.

Morty Och Rick Med Bepansrade Transformers Suits

Rick & Morty säsong 4 avsnitt 9, “Star Mort Rickturn of the Jerri”

Den stora säsongfinalen är en uppenbar spinoff på Star Wars: Return of the Jedi, som känns som en bekräftelse på att en stor finalkamp kommer att hända. I ett klipp från trailern kämpar Summer mot Tammy, och de båda använder lasersvärd. I ett annat klipp slåss familjens före detta hund Snuffles mot en katt i en liknande robot-suit. Den särskilda nyansen på himlen i båda sekvenserna antyder att det rör sig om samma stora strid.

Dessa två sista avsnitt kommer återigen att dra in Rick och Morty i en konflikt med Galactic Federation och Citadel, och vi kommer att se många bekanta ansikten från åren tillbaka. Kort sagt, det bör vara den mest episka säsongsfinalen i seriens historia, ännu mera storslagen än säsong 2:s "The Wedding Squanchers".

Rick & Morty säsong 4 kommer antagligen innehålla Interdimensional Cable 3

I ett Instagram-inlägg från februari 2019 delade Justin Roiland (som gör rösten till både Rick och Morty) en bild inifrån en inspelningsstudio, och hans bildtexter erbjuder en säsong 4-ledtråd: "Idc3 (kanske) @rickandmorty," skriver han.

"I-D-C-3" måste stå för interdimensional kabel 3 (ibland stiliserad som "interdimensionell kabel", därav IDC).

I säsong 1-avsnittet "Rixty Minutes" hackade Rick sig in i familjens kabelbox så att de skulle få in kanaler från hela multiversen. Den antologiska avsnittsstrukturen är kaotisk, random och mest improviserad. “Interdimensional Cable 2: Tempting Fate” i säsong 2 sändes också i detta format. Detta hände återkommande i avsnitt 8 av varje säsong. (Avsnitt 8 av säsong 3 gick istället till "Morty's Mind Blowers", en liknande men annorlunda episodstil.)

Inte bara innebär detta inlägg att säsong 4 kommer att inkludera interdimensional kabel 3, utan det är också en stark indikation på att Roiland kan ha spelat in avsnitt 8 vid den tidpunkten.

Morty Och Rick I Pilot-Avsnittet. (Första Avsnittet)
Morty och Rick i pilot-avsnittet. (Första avsnittet)

Vilka arbetar med Rick & Morty säsong 4?

Här är en titt på några av personerna bakom kulisserna som arbetar med säsong 4:

Författare: Serieskapare Dan Harmon och Justin Roiland spelar betydande roller i författarrummet för Rick and Morty, liksom producenten Mike McMahan. Dan Guterman, Ryan Ridley, Tom Kauffman och Eric Acosta är alla erfarna bidragsgivare till showen. Sarah Carbiener borde också återvända som författare / producent. Jessica Gao, som skrev Emmy-prisbelönta ”Pickle Rick”, lämnade showen för att arbeta på en för närvarande otitlad serie för ABC.

Skisskomikern och College Humor-ordinarie Siobhan Thompson meddelade att hon gick med i Rick and Morty-skrivarteamet i juli 2019. Andra nya författare inkluderar Caitie Delaney, Anne Lane, Jeff Loveness och Dave Horwitz.

Regissörer: Juan Meza-León, Dominic Polcino, Anthony Chun och Bryan Newton förväntas alla komma tillbaka i säsong 4 som regissörer. Tidigare storyboardkonstnären Erica Hayes befordrades också som regissör för säsong 4, och hon regisserar ytterligare två avsnitt till del 2.

President Morty Är I Själva Verket Evil Morty Från Säsong 1
President Morty är egentligen Evil Morty från säsong 1.

Vad handlar Rick & Morty säsong 4 om?

Justin Roiland sa att den nya säsongen upprätthåller en seriellt övergripande komplott efter att finalen i säsong 3 återställde seriens "status quo".

"Vi har serialiserade saker vi tittar på nu och då som sprids över toppen av starka avsnitt," sade Roiland i en intervju med Entertainment Weekly. "Till fans av showen kommer de att vilja se dem i ordning."

Trots en "Simpsons-esque" processuell berättelsestruktur i den meningen att "karaktärer ... inte riktigt åldras" och showen kan fortsätta för alltid, kommer säsong 4 förmodligen att ha en säsongslång handling, liknande hur säsong 3 utforskade Beth och Jerry's separering. Rick's pågående förakt för Morty och Beths nyligen etablerade regler om att respektera varandra var några av de enda serie-liknande handlingarna  som hände under den första halvan av säsong 4, men om alla händelser i trailern för del 2 är någon indikation, kommer det att vara massor av återuppringningar i avsnitt 6 till 10.

Under San Diego Comic-Con 2019 bekräftade Harmon och Roiland också att säsong 4 kommer att ta itu med tidsresor på något sätt, nämligen hur Ricks portalpistol tillåter honom att resa framåt (eller potentiellt bakåt) i tiden. Detta togs i bruk i avsnitt 5 när Rick använde tidsresor för att lösa några orm-relaterade problem.

Vilket är release-datumet för Rick & Morty säsong 4?

Adult Swim meddelade den 15:e maj 2019 att Rick and Morty skulle återvända november 2019, men det var inte förrän den 6:e oktober med släppet av säsong 4 trailern som vi fick ett bekräftat premiärdatum på den 10:e november. Serien tog en paus fram till 3:e maj, då avsnitt 6 planeras att sändas.

Lanseringen i slutet av 2019 stod i linje med våra tidigare misstankar. När allt kommer omkring sa Mr. Poopybutthole att säsong 4 inte skulle vara ute på "en riktigt lång tid" i säsong 3:s eftertexter. Förra gången karaktären levererade en scen som denna i slutet av säsong 2, var fansen tvungna att vänta nästan två år på säsong 3. När säsong 4 började, hade det varit mer än 25 månader sedan säsong 3-finalen.

Rick and Morty förnyades inte officiellt för säsong 4 förrän i maj 2018, så även om medskaparna och författarna hade idéer för den nya säsongen redo att sätta i arbete, jobbade de inte alls med säsongen förrän sent i våras tidigast - så det ligger bakom de långa förseningarna tidigare, vilket aldrig borde vara fallet igen.

Väntan På Säsong 5 Kommer Inte Vara Lång.
Väntan på säsong 5 kommer inte vara lång.

Hur många avsnitt är det i Rick & Morty säsong 4?

I intervjun från 17:e juli med Entertainment Weekly bekräftade Justin Roiland att säsong 4 totalt kommer att innehåla 10 st. avsnitt. Det bekräftades när trailern tillsäsong 4 kallade de första fem avsnitten "halva säsongen."

14 avsnitt var en gång ambitionen för säsong 3, men någon slags kreativ konflikt mellan Dan Harmon och Justin Roiland orsakade produktionsförseningar som så småningom tvingade dem att förkorta säsongen till 10 avsnitt. Nu när Adult Swim har beställt 70 st. avsnitt kommer serien troligen aldrig att möta omfattande produktionsförseningar igen - men det jämna antalet innebär förmodligen att de kommande sju säsongerna var och en bara kommer vara 10 avsnitt långa.

Keith David Gör Rösten Som USA:s President I Rick And Morty
Keith David gör Rösten som USA:s president i Rick & Morty.

Vilka är gästskådespelarna i Rick & Morty säsong 4?

Varje säsong erbjuder vanligtvis en handfull igenkännliga gäststjärnor. Säsong 3 hade 12 olika gäststjärnor som Joel McHale, Gillian Jacobs och Thomas Middleditch, bara för att nämna några. Vilka kommer att låna ut sin röst till säsong 4?

I maj 2019 bekräftade Harmon och Roiland att Paul Giamatti hade en roll i en säsong 4. Detta bekräftades igen i EW-intervju den 17 juli, men de tillade också att Sam Neill, Taika Waititi och Kathleen Turner skulle vara med i säsong 4. Under en separat SDCC-intervju, bekräftade Roiland också att skådespelaren Matthew Broderick var klar för säsong 4. Det är han som gör rösten till "The Talking Cat".

Hunden Snuffles / Snowball Återvänder Till Säsong 4 Av Rick And Morty
Hunden Snuffles/Snowball återvänder till säsong 4.

Justin Roiland har också sagt att han skulle älska att föra tillbaka den intelligenta vita hunden Snuffles till showen, vilket förmodligen skulle kräva röstskådespelaren Rob Paulsen, men det finns fortfarande inget som tyder på att han kommer att göra rösten till Snuffles i säsong 4.

Var streamar man säsong 4 del 2 i Sverige?

Det mest okomplicerade sättet att streama Rick and Morty säsong 4-avsnitt är direkt på seriens sida på Adult Swim-webbplatsen. Det finns även Adult Swim-appen för iOS, Android, Roku, Fire TV eller Apple TV. Denna kommer vi i Sverige dock inte kunna använda oss av för att streama vilket jag kommer till lite senare i texten.

Genom båda medlen kommer nya Rick and Morty-avsnitt att vara tillgängliga att strömma så snart de börjar sändas på Adult Swim klockan 11:30 östlig tidzon på söndag kvällar. Nya avsnitt kommer att vara tillgängliga för strömning utan kabelabonnemang, men vid någon tidpunkt i framtiden måste du logga in på Adult Swims sida med ett giltigt kabelabonnemang för att kunna se ytterligare avsnitt.

Anledningen till att vi i Sverige inte kan använda oss av appen är för att vi inte befinner oss i USA. För att vi i Sverige ska kunna använda oss av Adult Swims hemsida behöver vi även använda en VPN (Virtual Private Network) för att streama serien. Vi har testat att använda Hola VPN, men det finns många olika tjänster där ute som lurar din webbläsare att tro att du är i USA när du inte är det.

Rick & Morty på Netflix

Hos Netflix finns äntligen alla de fyra säsongerna av Rick and Morty med svenska undertexter tillgängliga. Först fanns bara de 3 första säsongerna och det var länge ovisst om Netflix skulle ta in den fjärde säsongen, men i början på januari hade Netflix äntligen laddat upp de 5 första avsnitten av säsong 4.

Fördelen med Netflix är framförallt det stora utbudet som finns utav andra serier men också att man tittar gratis i 7 dagar för att kunna prova tjänsten för att se om det är något som man vill behålla. Du betalar ingenting förrän din gratisvecka har löpt ut. Netflix kommer även påminna dig två dagar innan provperioden tar slut.

Rick and Morty på Netflix

Rick & Morty på HBO Nordic

HBO Nordic meddelar idag (28/4) att de tagit in några av Adult Swims mest populära serier och dessa går att kika på precis nu. Det är i ett pressmeddelande som HBO Nordic berättar att åtta serier från amerikanska tv-kanalen Adult Swim blir tillgängliga på streaming-tjänsten från den 28 april.

Serierna finns tillgängliga under kategorin The Best of Adult Swim och erbjuder massvis med underhållning i form av Rick and Morty, Robot Chicken, Samurai Jack, Primal och Mr Pickles.

På frågan om HBO Nordic kommer att sända Rick and Morty säsong 4 del 2 i samband med att serien sänds i realtid i USA är svaret nej. Säsong 1-3 blir tillgänglig från start och tittarna kan också se den första halvan av den fjärde säsongen från idag. Den sista halvan av den fjärde säsongen kommer att finnas tillgänglig först senare i år.

Se Rick & Morty säsong 4 dagen efter på iTunes eller Amazon

Det mest effektiva och okomplicerade alternativet är dock att köpa hela säsongen - eller vid denna tidpunkt, resten av säsongen - på en tjänst som Amazon eller iTunes, och hela avsnittet kommer vänta på dig när du vaknar upp på måndag morgon.

Hur ser du Rick & Morty säsong 4 del 2 gratis?

Rick and Morty subreddit föreslog ett hjälpsamt fan webbplatsen 123tvnow.com som ett ställe att titta på Cartoon Network live från vilket land som helst, vilket teoretiskt skulle innebära att du inte skulle behöva en VPN. Om du vill kanalisera din inre Rick Sanchez för att hacka dig till en gratis tittarupplevelse kan detta vara den optimala vägen att gå.

Om du nöjer dig med att titta på avsnitten i efterhand och inte har behovet att se avsnitten när de sänds live finns alla säsonger (inklusive nya säsong 4) att se i HD kvalité på Nyafilmer. Detta är enbart ur ett teoretiskt perspektiv och alltså inget som vi uppmanar till då filmbolagen berövas på lön för deras hårda arbete. Att de tjänar in mindre pengar leder i sin tur till att ta ifrån oss det vi vill ha: kvalitativ film och TV.

Rick and Morty säsong 4 del 2 har premiär 3:e maj på Adult Swim.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.