Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Mr. Poopybutthole Använder Sin Käpp Vid En Karete Fight I Avsnitt 3

Krönikor -

'Rick and Morty' säsong 4 avsnitt 3 ger Poopybutthole en backstory

läsning - ord

Mr. Poopybutthole återvände till slut med sin triumferande återkomst till serien i säsong 4:s tredje avsnitt. Den älskvärda vännen till familjen Smith som en gång misstänktes för att vara en främmande alienparasit får en utvidgad roll som en del av Ricks heistcrew. Även avsnittet fyller i mycket av Mr. Poopybuttholes mystiska förflutna, främst att han är en karatemästare som undervisar på doktorsnivå på ett lokalt college i afroamerikanska avdelningen för kvinnliga studier med inriktning på Mara Angelou. Men det finns fortfarande mycket som det här avsnittet lämnar obesvarat.

"One Crew Over the Crewcoo's Morty" som sändes förra söndagen, är det första legitima framträdandet från Mr. Poopybutthole i serien sedan hans debut i säsong 2:s "Total Rickall". Han var också med i de kortaste i form av minnen i säsong 3:s "Morty's Mind Blowers", men allt annat vi vet om den mystiska lilla killen kommer från säsong 2 och säsong 3:s eftertexter. (Det fanns också den speciella videon som heter "The Poop in My Pants" som släpptes i november 2017 som täcker allt däremellan.)

Mr. Poopybutthole är någon slags ninja-professor

Mellan allt detta vet vi att han överlevde skottsåret från "Total Rickall", började gå med en käpp, blev förälskad, gifte sig och till och med fick ett barn. Fram till denna tidpunkt visste vi dock ingenting om hans yrkesliv eller hans hobbyer. "One Crew Over Crewcoo's Morty" förändrar allt detta och förvandlar Mr. Poopybutthole till någon slags ninja-professor.

Poopybutthole Använder Sin Käpp Vid En Karete Fight
Mr. Poopybuttholes karate moves är helt otroliga.

I detta något utmattande avsnitt som gör narr av hur dumma heistfilmer är, skapar Rick en robot för att genomföra en sammanslagen heist för att få en av hans rivaler att se dålig ut. Men när A.I. går emot Rick, är Ricks lösning på problemet att sätta ihop ett slumpmässigt team bestående av karaktärer så konstiga att de kommer att kunna slå A.I.s förutsägelser. Den första rekryteringen är Mr. Poopybutthole, som kallar sig professor Poopybutthole framför en liten samling av studenter. De alla attackerar honom nästan direkt, och vi ser en otrolig prestation av smidiga kampsports manövrar när han undviker slag i slow motion och brutalt besegrar dem alla med sin käpp.

Senare, i scenen efter eftertexterna får vi se Rick och Mr. Poopybutthole liggandes på taket på Smith-familjens hus drickandes öl medan Morty leker med en Rubix-kub i närheten, får vi veta att Rick anlitade studenterna för att attackera Mr. Poopybutthole för att göra honom säker på att han hade karate-erfarnheterna. Poopybutthole är förvirrad, främst för att det var en nödsituation, men också för att han på något sätt hade tillräckligt med tid för att rekrytera, träna och muta en handfull grupp studenter för att attackera sin professor. Det är allt väldigt luddigt och menat att driva med de heistfilmer som ofta ignorerar logik för att hålla handlingen i rörelse. 

“Too bad I lost my job for putting my students in the hospital,” säger han ledset och reflekterar över verkligheten i situationen. Nu arbetslös, har Mr. Poopybutthole en ny anledning att känna sig sårad från en annan medlem av Smith-familjen, förutom att han verkar helt nöjd med att bara umgås. Det finns verkligen ingen trevligare person än den här killen.

Återvänder Poopybutthole senare i säsong 4?

Det är oklart om Mr. Poopybutthole dyker upp igen den här säsongen, men han sa faktist följande i eftertexterna till säsongsfinalen av säsong 3: “See ya for Season 4 in like … a really long time! I might even have a big, white Santa Claus beard!”

Kan han eventuellt återvända i den kommande halvsäsongsfinalen av säsong 4 som äger rum under julsäsongen klädd i en jultomtendräkt? Vi kan bara drömma.

Se "The Poop in My Pants" för en inblick i Poopybuttholes liv.

Rick and Morty säsong 4 sänds söndagar kl 11:30 p.m. Eastern tidzon.

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.