Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Vi har spelat

Speltips -

Vi har spelat 'Pocket Mortys' för IOS & Android

läsning - ord

Redaktionen har testat det populära mobilspelet "Pocket Mortys" för IOS och Android.

Adult Swim följde upp den enorma framgången med säsong 2 av Rick and Morty med att lansera ett mobilspel som Forbes lät kalla för "det mobila Pokemon-spelet Nintendo borde ha släppt för flera år sedan."

Vad Forbes oförklarligt nog missade med sin recension var att låta en reporter som inte tyckte om och inte heller hade sett de mesta av Rick och Morty, recensera spelet. Pocket Mortys är inte bara en snyggare Pokemon-reboot; Det är en helig del av Rick och Morty:s framgångsrika multiverse underhållning. För fans som tålmodigt ofta måste vänta i 2 år på nya avsnitt, är spelet ett roligt sätt att engagera hängivna fans med roliga karaktärer och skämt att upptäcka inuti spelet.

Det finns flera sätt att få den fulla upplevelsen av mobilspelet, och många involverar helt enkelt att lägga märke till hur komplext universum har blivit.

Tävla mot varandra i Multiplayer läget

I samband med den stora 2.0 uppdateringen av Pocket Mortys, släppte man ett helt nytt online multiplayer-läge så att man nu kan avgöra vem som har den Mortigaste Mortyn i multiversen. 

Uppdateringen innehöll även ytterligare fem nya dimensioner, och du kan nu spela som andra karaktärer som exempelvis Tinkles, Summer och Squanchy för en ännu Squanchigare Morty battle-upplevelse. Möjligheten att nu kunna dela Mortys med sina vänner gör Pokemon-jämförelserna ännu mer tydliga. Multiplayer läget är den absoluta höjdpunkten med den senaste 2.0-uppdateringen.

Experimentera med recept i "Craft kioskerna"

Att kombinera till synes oanvändbara föremål kan skapa föremål som Meeseeks Lådor, vilket gör det möjligt för spelaren att besegra vilken Morty som helst direkt. Det finns många Pocket Morty recept-listor att följa online, men det är också roligt att själv experimentera och ta fram recept inom spelet.

Ett objekt, ett VR-headset som används för att spela Roy, har ännu inte något självklart syfte i spelet, men det kan komma att bli användbart när spelet får framtida uppgraderingar.

Kombinera dina Mortys på daghemmet

Vissa Mortys kommer sannolikt inte att dyka upp medan spelaren vandrar runt i alternativa dimensioner, så genom att använda manipulations-chips på flera iterationer av samma Morty blir det möjligt för spelaren att kombinera dessa Mortys på daghemmet för att skapa och ta fram ännu bättre Mortys.

Game Revolution har släppt en lista över alla kombinationer tillgängliga för de första 101 Mortys.

Få Blackout minst en gång

Fans av serien kommer att känna en lättnad i sitt hjärta när de upptäcker Bird Person ståendes i dimensionen kontrollerad av Council of Ricks, men han skiner inte fullt förens alla Rick's Mortys har besegrats i strid.

Var uppmärksam på soundtracket

Varje ny dimension låser upp ett nytt soundtrack i 8-bitars stil, som bygger på en omformad version av en känd sång från serien, inklusive öppningstemat, "Do You Feel It?" (Sången Rick försöker ta självmord till efter att Unity gör slut med honom), "The Tiny Rick Song" och "Goodbye Moonmen".

Alla låtar från spelet finns att lyssna på och ladda ner kostnadsfritt här.

Samla och läs Morty beskrivningar

Det finns för närvarande totalt hela 321 Mortys tillgängliga i spelet. Som PocketMortys.net noterat, är varje av dessa Mortys numrerad med en 0-siffra som föregår sitt nummer, vilket lämnar plats för ytterligare framtida Mortys från utvecklarna, när spelet har dragit in tillräckligt med pengar.

Hammerhead Morty In The Game Pocket Mortys
Hammerhead Morty.

Vest Top Morty In The Game Pocket Mortys
Några av beskrivningarna är riktigt underhållande.

Läs träskyltarna

Vissa träskyltar i spelet innehåller ordpussel, och andra innehåller användbara speltips, men de riktigt minnesvärda tycks komma direkt från Ricks undermedvetna, vilket kan tyda på att "Pocket Mortys" helt enkelt kan vara det sätt som Rick upptog sitt upptagna sinne med i det intergalaktiska fängelset han fängslades i. Många meddelanden adresseras Smith-familjen och deras längtan efter Ricks återkomst.

Pocket Mortys Har Många Roliga Meddelanden Att Läsa På Träskyltarna I Spelet

Hämta kunskap på PocketMortys.net

Hemsidan PocketMortys.net är den i särklass största plattformen för Pocket Mortys fans världen över. Här finns ett stort encyclopedia samt forum där man kan diskutera allt som rör spelet. Det finns även ett "Trading Center" där man kan byta och köpa unika Mortys av andra spelare.

Inte bara är Pocket Mortys ett roligt spel om man vill spela ett Pokemon-liknande spel på en mobil enhet. Spelet utforskar även flera av de känslomässiga teman som binder samman Rick och Morty tillsammans. Även om Rick använder sitt barnbarn till komisk underhållning samt utsätter honom för fara och ofta glömmer honom, finns det en länk mellan dem båda som sträcker sig över alla dimensioner. Som Pocket Mortys bekräftar är denna länk mellan Rick och Morty kraftfull nog att kunna informera Ricks inre tankar (som bevisas i många av träskyltarna i spelet).

"Pocket Mortys" hämtas kostnadsfritt för IOS och Android:

Pocket Mortys För IOS

IOS

Pocket Mortys För Android
Android

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.