Fri Frakt Över 499 SEK | 10% Nykundsrabatt Kod: C-137

Ny Skrivteknik Kommer Göra Säsong 4 Av Rick And Morty Ännu Bättre

Krönikor -

Ny skrivteknik kommer göra säsong 4 bättre

läsning - ord

Detta relativt nya tillvägagångssätt ligger bakom några av seriens allra bästa och mest omtalade avsnitt.

Skrivarteamet bakom Rick and Morty kommer använda sig av ett annat tillvägagångssätt vid skapandet av seriens historier för den fjärde säsongen. Denna information ger oss anledning till att hypa lite extra inför säsong 4 eftersom denna typ av skrivteknik tidigare lett till några av seriens allra bästa avsnitt någonsin. Genom att hålla fast vid absurditeten och undvika att skapa en förutsägbar struktur kan Rick and Morty fortsätta leverera nyskapande och unika skämt.

I ett reportage från 2018 av Emmy Magazine, avslöjade Rick and Morty's medskapare Dan Harmon vad som verkar vara ett nytt tillvägagångssätt för att utveckla berättelser för serien som han och hans team arbetar på med de kommande 70 avsnitten som beställdes av Adult Swim. Den nya metoden kan lätt sätta den älskade "Story Circle" åt sidan till förmån för något mer fräscht och innovativt.

"Det sista jag vill är att vara killen som gör Rick and Morty sterilt", säger Harmon. "Vi måste hålla det fräscht och fortsätta att vara innovativa." Enligt Emmy magazine planerar Harmon att "skaka upp saker och ting med en mer anarkisk skrivteknik".

Handlingen ska skapas sist i processen

I stället för att framtvinga en ihållande story som följer hela avsnittet (vilket ledde till att avsnitt som "Anatomy Park" och "Get Schwifty" blev lidande), kommer skrivarteamet istället att plantera idéer, skämt, situationer etc. som de själva tycker är roliga. Att hitta en historia och formulera sammanhängande avsnitt kommer märkligt nog att vara det sista steget i processen. "Moments first, structure second" låter som det nya mantrat.

Rick Står Vid Grillen I Avsnittet Total Rickall Med Massa Konstiga Aliens Runt Sig
"Total Rickall" bygger helt på komisk slump i stället för sammanhängande historia.

Det kan låta kontraintuitivt, att bryta trenden för traditionell TV-skrivteknik, men att låta historier växa fram ur skämt har fungerat för Rick and Morty tidigare.

Tänk bara på de bästa avsnitten och skämten från seriens totalt 31 avsnitt, och du får bekräftelsen på just detta. Båda interdimensionella kabel-avsnitten förblir några av de absolut bästa, till stor del för att de låter medskaparen Justin Roiland improvisera löjliga skämt som "Lil’ Bits" eller “The Adventures of Stealy.” Samma kan sägas om "Total Rickall" och även om enskilda skämt som “Roy: A Life Well-Lived.” Och låt oss inte glömma de utmärkta "Morty's Mind Blowers" från säsong 3, som fungerade som en serie med Rick and Morty mini-avsnitt där Rick klantade sig.

Kvalitativa skämt är Rick and Mortys bästa vapen

När Rick and Morty istället fokuserar på kvalitativa skämt istället för att tvunget följa en sammanhängande story, har showen förhöjts till en plats av briljans.

Kanske det bästa exemplet på detta tillvägagångssätt kom med det Emmy-nominerade avsnittet "Pickle Rick", som Harmon i en videointervju med GQ avslöjade, började med att någon plötsligt sa Rick förvandlar sig själv till en pickle. Istället för att avvisa vad som förmodligen var ett skämt en sen kväll under ett brainstorming möte, så höll Harmon och resten av teamet fast i en idé som alla tyckte var rolig. Avsnittet utvecklades från den punkten.

Detta övergripande tillvägagångssätt är på ett större plan också representativt för seriens verkliga genuina ursprung.

Mera galen randomness väntar Rick and Morty

I dagsläget vet de flesta om att Rick and Morty började som en Back to the Future - spoof, men Harmon klargjorde att den verkliga anledningen till uppkomsten av serien var ett dumt, random skämt från Roiland.

"När det gäller Rick and Morty började det med dessa två röster som Justin verkligen gillar att göra," avslöjade Harmon." Det är den svåra delen att generera, människors lycka. Människors glädje."

Människors lycka. Människors glädje. Det är den sortens kanin som Harmon, Roiland och resten av deras författarteam kommer att jaga med berättelserna i säsong 4. Gör dig redo för ännu mera galen randomness.

Vi kunde inte vara mer glada över att se mot vilka nya konstiga platser som denna serie tar oss till.

Rick and Morty säsong 4 släpps i november 2019. Ett exakt datum har ännu inte spikats.

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om eller om du vill diskutera säsong 4 vidare.


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.