Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Nytt Trailer Klipp Från Rick And Morty Säsong 5

Nyheter, Säsong 5 -

Första titten på Rick & Morty säsong 5! (Se klippet här)

läsning - ord

Vad innebär detta för säsong 5?

Den första scenen från Rick and Morty säsong 5 är redan här, och den avslöjar Ricks äkta nemesis och introducerar stora framsteg i Mortys kärleksliv, men det är också en spännande ledtråd om att den nya säsongens releasedatum kan vara närmre än vi trodde.

Den digitala Adult Swim Con pågick mellan 23:e till 25:e juli, och ett nytt animerat klipp från Rick and Morty säsong 5 sändes under fredagskvällens "How They Do It: Rick and Morty Live" -panelen, som innehöll seriens medskapare Dan Harmon tillsammans med röstskådespelarna Chris Parnell, Sarah Chalke och Spencer Grammer. Panelens värd var moderatorn Terri Schwartz och eventet livestreamades över Twitch och fokuserade mest på detaljer bakom kulisserna om olika säsong 4-avsnitt, men det fanns gott om säsong 5-tips, inklusive detta nya klipp.

Beskrivet som en kall öppning från ett säsong 5-avsnitt (Harmon sa att han "inte kommer ihåg" vilket), börjar klippet med att Morty bär på en dödligt skadad Rick på vad som verkar vara en slags asteroid. Titta på klippet nedan.
 Var än den här platsen är, tycker vi vagt att det liknar Forbodulon Prime, den karga planeten från säsong 4-premiären där duon skördade Death Crystals. Men Death Crystals egenskaper innefattar att vem som helst som vidrör dem på fel sätt kan dö, medan kristallerna i den här scenen istället återspeglar versioner av alternativa verkligheter av Rick and Morty (inklusive en där de vampyr-slåss "Blades"). Morty kör Ricks "bil" genom en portal som stängs tillbaka mot jorden, och lyckas precis undkomma från ett massivt monster med tentakler medan han helt förstört Rick's fartyg under processen. Ögonblicket innan de håller på att dö genom att krascha på jorden, ringer Morty till Jessica för att bekänna sin kärlek. Hon föreslår att de skall träffas, vilket inspirerar Morty att göra en framgångsrik kraschlandning i havet tack vare Jessicas invit. Det är då saker blir riktigt konstiga.

Mr. Nimbus, Ricks "enda och eviga fiende", framträder i en gigantisk magisk mussla som en slags knockoff på Aquaman. Till och med Rick hänvisar till Mr. Nimbus som hans "nemesis." Vi kan inte låta bli att tänka på den tiden Rick och Morty reste till Atlantis off-camera under "Tales From the Citadel" - är dessa sekvenser på något sätt relaterade till varandra? Hursomhelst, något säger oss att Morty inte kommer att koppla samman dessa två sekvenser.

Rick Bärs Av Morty I Nytt Klipp Från Säsong 5
Rick är allvarligt skadad i detta "Rick & Morty" säsong 5-klipp.

Vad betyder detta för releasedatumet av Rick & Morty säsong 5?

Baserat på tidigare händelser i Rick and Morty-produktionen, vad kan detta nya animerade klipp betyda för säsong 5 av Rick and Morty?

Till att börja med retades Harmon under samma panel med att teamet "i grund och botten var färdiga med att skriva på" säsong 5. De håller nu på att slutföra säsongens sista avsnitt, och många av författarna har redan gått vidare till att jobba med säsong 6. Rick and Morty-regissören Erica Hayes berättade tidigare för Inverse att de flesta avsnitt tar någonstans mellan 9 till 12 månader för att gå hela vägen från idé till färdig animation. Men animatik som denna kan också ge några specifika ledtrådar.

Rick and Morty-teamet utvecklar ofta animatik med hjälp av svartvit storyboard-art och rå animering för att föreställa hur slutlig animering kan se ut. Det används internt som en del av produktionsprocessen för att utarbeta avsnitten, men också för att visa upp animationer och för att hinta om nya säsonger, som blivit något av en Comic-Con-tradition.

En tidig animation med fokus på Pickle Rick visades upp under San Diego Comic-Con 2016, mer än ett helt år innan "Pickle Rick" sändes den 6:e augusti 2017. Det betyder att det var nästan 13 hela månader mellan den allra första titten och avsnittets sändningsdatum. Det fanns ytterligare en "sneak peak" för säsong 3 som Adult Swim publicerade på YouTube den 3:e januari 2017 från avsnittet "Rest and Ricklaxation", som inte sändes förrän den 27:e augusti. I så fall har vi nästan nio månader av ledtid framför oss.

Den senaste jämförelsepunkten var emellertid en animation som uteslutande sändes under Rick and Morty-panelen på SDCC 2019 där Jerry försöker hänga julljus. Han faller, och sedan gör Rick honom flygande. De flesta fans kommer att känna igen det som öppningen till "Rattlestar Ricklactica," mitten av säsongen 4 av säsong 4 som sändes 15:e december 2019. Det är bara cirka fem månaders ledtid. Kan samma hända för 2020? Kanske!

Eftersom Rick and Morty förnyades i maj 2018 med en order på hela 70 avsnitt fanns det inga "sneak peaks" mellan säsong 4 och 5 av kontraktsskäl, så det är möjligt att säsong 5 kan börja mycket sent i år. En av de aspekterna här är att vid SDCC 2019 släppte Adult Swim en hel animerad scen med Glootie, i ovannämnda animatik, och bekräftade ett releasedatum någon gång i november 2019. Det faktiska premiärdatumet bekräftades inte förrän i början av oktober, bara en månad innan själva premiären.

Rick & Morty säsong 5 bör sändas tidigt 2021.

Med alla saker i beaktning verkar det verkligen som om Rick and Morty är på väg mot en tidig säsong 5-premiär i 2021, tidigast.

Rick And Morty Merchandise Sverige

Köp Rick and Morty Merchandise på Amazon Sverige. Störst utbud i Sverige på Rick and Morty produkter och alltid lägst priser!

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.