Köp Rick and Morty Merch på Amazon Sverige →

Evil Morty Nya Plan Rick And Morty Säsong 4

Nyheter -

Evil Morty's plan avslöjad i trailern till 'Rick & Morty' säsong 4

läsning - ord

Evil Morty har stora planer på gång.

Stora Rick and Morty tillkännagivanden har nu blivit en årlig 1:a april tradition med onsdagens tidiga överrasknings-release av säsong 4 trailern för "The Other Five" som bekräftar ett release datum den 3:e maj. Till skillnad från den första halvan av den här säsongen kommer den andra halvan vara full av cameos från gamla karaktärer som Snuffles och Tammy. Trailern bekräftar även att Evil Morty kommer att återvända som den främsta antagonisten, och trailern erbjuder flera ledtrådar om vad hans långsiktiga planer är för resten av Rick and Morty säsong 4.

Även om vi faktiskt inte får se Evil Morty i trailern för de återstående avsnitten för Rick and Morty Säsong 4, finns det tillräckligt många ledtrådar för att garantera hans återkomst när säsongsfinalen sänds någon gång i slutet av maj eller början av juni. Precis som den ursprungliga säsong 4-trailern redigeras den här med ett kaotiskt sortiment av klipp som gör det svårt att säga vilka scener som kommer från vilka avsnitt, men det finns fortfarande mycket vi kan hämta.

Evil Mortys plan borde göra dig, Morty och Rick väldigt rädda.

Evil Morty Har Samlat Multiversens Mest Eklektiska Armé
Evil Morty har byggt multiversens hårdaste armé.

Evil Morty's nys armé

Varje gång du ser flera Rick's ihopbuntade tillsammans kan du med säkerhet anta att vi har att göra med Citadellet, det samhälle som skapades av en myriad av alt-verkligheters Rick's som kommer från verkligheter kring Central Finite Curve. Efter att ha vunnit ett demokratiskt val sent i säsong 3, eliminerade den Morty som alla kallar för Evil Morty alla hot mot hans regeringstid och antog en ny roll som diktator. Eftersom en armé av Ricks står uppradade framför centret när trailern öppnas, vet vi att det är Evil Mortys verk.

Till höger är ser vi uppenbarligen en armé av Mr. Meeseeks. Armén till vänster verkar vara någon slags stora främmande arter som vi inte känner igen sedan tidigare. Kom ihåg att Morty har en biologisk son som är halvt Gazorpian, den monströsa främmande ras vars män är benägna för anfall av enastående förstörelse. Dessa ser inte specifikt ut som Morty Jr. och ser i stället exakt ut som konceptkonsten för grundläggande manliga Gazorpians. De kan fortfarande vara flera upradade Morty Jr., men det spelar knappast någon roll.

Mellan den Gazorpianska arméns förstörande kapacitet, en Rick-armés intelligens och den praktiskt taget odödliga uppgiftsinriktade Meeseeks-armén, verkar Evil Morty redan ostoppbar.

Morty Springer Från Matrix Liknande Rick's
Morty har ett moment som taget från 'The Matrix'.

Evil Morty's hemliga plan

Den enda andra scenen som definitivt är relaterad till kommande Evil Morty-scener inträffar halvvägs genom trailern när en naken Morty, som nyligen har brutit sig ur ett gyllene vätskevatten, flyr från tre officerare med Rick's utseende. Varje samordnad, uniformerad grupp av Rick's hittills i serien har arbetat för Citadellet, så detta måste ske på någon form av anläggning som drivs under Evil Mortys regim.

Kom ihåg att huvudidén bakom universumet i The Matrix är att robotar förslavade mänskligheten och fångade dem i liknande "ägg" för att utnyttja deras kroppar som energikälla. Själva Matrix är en digitaliserad simulering som används för att distrahera deras sinnen. En grupp rebeller under ledning av Morpheus avslöjar sanningen för Neo. Han vaknar sedan upp i den verkliga världen och befriar sig från sin motbjudande inkubator. Samma sak händer till synes med Morty (eller åtminstone en Morty).

Många fans kan ha glömt att i Evil Morty's säsong 1-debutavsnitt, "Close Rick-Counters of the Rick Kind", torterade och förslavade Evil Morty ett stort antal Mortys som ett sätt att täcka sin anläggning. De fängslade Morty's har en kult som dyrkar "The One True Morty", en profetia som inte bara liknar profetian om Neo som "The One" i The Matrix, men som ofta nämns i spin-off-egenskaper som Pocket Morty's-spelet. Om säsong 4 går fullt ut på Matrix-spåret kan Evil Morty använda Morty's som en energikälla nu, och detta är hur Rick C-137 använder sin Morty för att infiltrera den nya Citadelsregimen.

Hur Rick & Morty kan besegra Evil Morty

Vi har tidigare teoretiserat att det måste vara huvudpersonen Morty som besegrar Evil Morty snarare än Rick, och det finns flera klipp från trailern som stödjer denna episka twist. Morty är den verkliga hjälten här, så skulle det inte vara så mycket mer tillfredsställande för honom att vara viktigare än Rick?

Trailerns omslagsbild (visas ovan) visar ett klipp som inträffar 28 sekunder in i trailern när någon slags orb-enhet chockar Morty och får honom att levitera. Inte bara påminner det om "Morty's Mind Blowers" -scenen där en psykisk snigel besitter Morty, utan en serie visioner flimrar förbi precis som det gjorde med Death Crystal i säsong 4-premiären. Förutsatt att alla dessa sammanhang och ledtrådar är relaterade, är det möjligt att Rick använder den här enheten för att överföra Mortys medvetande till en annan Morty, liknande det han gjorde i säsong 3-premiären (ytterligare ett avsnitt som fokuserar på Citadellet) genom att överföra hans medvetande til olika Rick-kroppar.

Det finns inget säkert sätt att säga hur allt detta kommer korsa varandra i sommarens lasersvärd-strid med Tammy, eller hur resterna av Galactic Federation spelar in för den delen, men det är tydligt att ett stort krig kommer. Är Snuffles och hans armé av intelligenta robot-hundar också inblandade? Vi behöver vänta ytterligare en månad för att få svaret.

Rick and Morty säsong 4 del 2 har premiär 3:e maj på Adult Swim.


Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.