Fri Frakt Över 499 SEK | 10% Nykundsrabatt Kod: C-137

Så här många säsonger av Rick and Morty kan vi förvänta oss

Nyheter, Säsong 5 -

Så många säsonger av 'Rick and Morty' kan vi förvänta oss

läsning - ord

Rick och Mortys öde hängde länge i limbo för vad som kändes som en evighet, men i maj 2018 aviserade TV-kanalen Adult Swim att man har beställt hela 70 st. nyproducerade avsnitt. Ett stort antal avsnitt med tanke på att serien endast har sänt 31 st avsnitt hittills sedan seriens start 2013. 

Bör vi vara glada för att vår favoritserie Rick och Morty kommer att mer än trippla sitt nuvarande antal av avsnitt, eller borde vi vara oroliga för att vi kanske får för mycket av det goda? Det är svårt att säga just nu, men en mer praktisk fråga att ställa just nu skulle vara att få svar på hur många säsonger av Rick och Morty vi har framför oss. Sju? Fem? Nio säsonger i jakten på den berömda Szechuan såsen?

 70 st. nya avsnitt av tv-serien Rick and Morty
Alright, Alright, Alright !

Hittills finns det 31 Rick and Morty-avsnitt totalt fördelat över de tre första säsongerna, vilket innebär att Adult Swim och / eller medskaparna Dan Harmon och Justin Roiland förmodligen vill få serien över det heliga riktmärket på 100 avsnitt. (Historiskt sett är det 100 antal avsnitt som leder till en shows legendstatus, vilket kan vara mycket lönsam på lång sikt.) Med detta i åtanke kan du kanske anta att alla nästkommande säsonger också kommer att innehålla tio avsnitt vardera, men så kanske inte alls är fallet.

Vi har listat några av möjligheterna för hur många säsonger vi kan förvänta oss:

4. Säsongerna fortsätter med 10 avsnitt för ytterligare 7 säsonger

Den enklaste förklaringen skulle förmodligen vara att fortsätta den senaste trenden med 10 avsnitt per säsong. Rick och Morty drog igång redan i december 2013 med säsong 1 innehållandes 11 avsnitt. Säsong 1 åtföljdes av de följande två säsongerna som båda innehöll 10 avsnitt vardera. De skulle förmodligen inte ändra detta upplägget, varför skulle dem? Men det kan de ju faktiskt göra.

3. Säsong 4 kommer åtminstone innehålla 14 avsnitt

Om vi blickar tillbaka till år 2016 sade Rick och Morty medskaparen Dan Harmon att säsong 3 skulle ha 14 avsnitt, men i eventet juni 2017 lät man meddelade att resten av säsong 3 bara skulle innehålla 10 avsnitt. Sedan i september 2017 sa Harmon att de hoppades att säsong 4 skulle innehålla 14 avsnitt. Allt detta meddelades före detta nya tillkännagivande, så saker kan ha förändrats. Men det man med säkerhet kan anta är att Harmon fortfarande vill ha 14 avsnitt nästa säsong, vilket kan betyda ...

2. Ytterligare 5 säsonger med 14 avsnitt vardera

Med tanke på att siffran "14" har kastats fram och tillbaka som en måttstock för hur många avsnitt en säsong ska innehålla mer än en gång, och att siffran 14 delar sig perfekt med 70, utmärker sig även detta som en stark möjlighet. Detta skulle dela in serien i 8 säsonger totalt, åtminstone med sin nuvarande ordning.

Det är fullt möjligt att Rick och Morty fortsätter bortom dessa 70 avsnitten, men om inte produktionen för säsong 4 och framåt går mycket snabbare än det gjort tidigare, så ser vi fram emot Rick och Morty för mer än som ryms inom det närmaste årtiondet.

1. 9 säsonger totalt, och Rick äter Szechuan sås i säsongsfinalen

Är det inte uppenbart? Det mest kulturellt genomträngande skämt som någonsin kommit ut från Rick och Morty var från Ricks vansinniga utspel i slutet av säsong 3:s premiäravsnitt, i vilket han säger att hans mål hela tiden har varit att smaka Mc Donalds Szechuan-sås igen.

“That’s what’s gonna take us all the way to the end, Morty. Season — nine more seasons, Morty. Nine more seasons until I get that dipping Szechuan sauce! What is that? For 97 more years, Morty! I want that McNugget sauce, Morty.”

Rick Och Sin Szechuan Sauce
Kommer Rick till slut få smaka på såsen igen IRL?

Rick säger tydligt "nio säsonger till" men låt oss avrunda detta till nio säsonger totalt för enkelhetens skull, vilket lämnar oss med sex säsonger, innehållandes 11 eller 12 avsnitt vardera.

Detta enskilda skämt om Szechuan såsen började som ett viralt fenomen som sedan övergick till ett verkligt fenomen. Mc Donalds gav slutligen efter och lanserade såsen under en begränsad tid - två gånger - och så småningom skapades även den aggressiva eftermarknaden via eBay. Där vissa gick så långt som att det byta sin bil i utbyte mot en förpackning av såsen. När man ser tillbaka på skämtet idag känns det oaktuellt och utdaterat, men det skulle också vara nästan för perfekt för serien att avsluta med att Rick äntligen får smaka på såsen igen IRL. Att existera är ändå meningslöst, eller hur? Så varför inte?

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.