Fri Frakt Över 499 SEK | 10% Nykundsrabatt Kod: C-137

De 5 största avslöjanden kring 'Rick and Morty' säsong 4

Nyheter -

De 5 största avslöjanden kring säsong 4

läsning - ord

Antalet avsnitt, Mr. Meeseeks och mycket mer.

Första teaser-trailern på Rick and Morty säsong 4


Du kommer aldrig mer att behöva vänta 2 år på ännu en säsong av Rick and Morty igen. I en ny intervju slog serieskaparna Dan Harmon och Justin Roiland fast att väntan på en ny säsong "aldrig kommer att vara så lång igen."

Tisdagen den 16:e juli avslöjade man de två första bilderna från säsong 4 av Rick and Morty. I en intervju med Entertainment Weekly som publicerades den 17:e juli, ger Harmon och Roiland oss för första gången konkret fakta samt information kring den senaste säsongen.

Det är två år sedan fansen senast såg Morty och hans farfar Rick när den senaste säsongen debuterar nu i november. Vi vet redan att den långa väntan berodde på "utdragna kontraktsförhandlingar med Adult Swim", vilket ledde till att tv-kanalen beställde ytterligare 70 avsnitt i maj 2018, men Harmon och Roiland sammanfattar mer djupgående hur snabbt nya säsonger kommer att släppas i fortsättningen.

"Jag tror att det är säkert att säga utan rädsla för att ha fel att klyftan mellan säsong 3 och 4 kommer att vara den längsta och sista gången som det dröjer så länge att det är löjligt," sade Harmon. "Jag vet inte hur snabbt vi kan göra det, men jag vet att det aldrig kommer att ta såhär lång tid igen."

Här kommer de 5 största avslöjanden kring Rick and Morty säsong 4 från EW-intervjun.

Den Första Officiella Bilden Från Säsong 4 Visar Rick I Ett Fält
Den första officiella bilden av säsong 4 visar Rick i ett fält.

Rick and Morty säsong 4 kommer att få 10 avsnitt

Roiland svarade på en direkt fråga om hur många avsnitt säsong 4 skulle få och svarade att det kommer att bli tio avsnitt. Detta bekräftar vår tidigare gissning att ungefär som säsong 2 och 3, skulle även den fjärde säsongen få 10 avsnitt. Säsong 1 var den enda säsongen som skilde sig åt med sina elva avsnitt.

Dan Harmon sade tidigare att säsong 3 ursprungligen var avsedd att vara 14 avsnitt, men att kreativa problem vid skapandet försenade produktionen som ledde till att avsnitt 10 blev "finalifierat". Man kan anta att de första säsong 4-avsnitten kunde återvinnas från detta parti av fyra avsnitt, men vi lär veta mer om detta i höst.

Morty And Rick Drives A Car In Fear With Their Eyes Out
Väntan på nya säsonger kommer att bli kortare.

Roiland och Harmon skriver redan på säsong 5

Ett av de största bekymmerna för många Rick and Morty fans har varit den långa väntan mellan säsongerna. Det var mer än ett och ett halvt år mellan säsong 2 och 3, och väntan mellan säsong 3 och 4 kommer i slutändan att vara mer än två hela år. Roiland och Harmon var transparenta till hur 70-avsnitts beställningen har påverkat deras kreativa process.

"Det var så många saker som behövde lösas innan vi ens kunde börja med säsong 4," sade Harmon, "och det är riktigt säkert att säga - som Justin säger - vi skriver bokstavligen säsong 5 medan vi slutför säsong 4 bara för att tvinga oss själva att förbinda oss till ett visst schema. ”

Vi kan anta att säsong 4 närmar sig färdigställning i animationsstadiet, som Harmon och Roiland övervakar. I det här stadiet av säsong 3:s produktion hade nästa säsong ännu inte beställts, så det fanns ingen anledning att ens brainstorma nya idéer. Harmon delade ett gäng av säsong 5-idéer via Instagram i slutet av maj, så Rick and Morty-teamet skrivet förmodligen manus till de nya avsnitten.


Rick Sitter På Ett Café Och Tittar Ut Mot En Grön Portal
"The Rickshank Rickdemption" var en av de mer serieliknande berättelserna under hela showen.

Säsong 4 kommer att ha en mer serieliknande struktur som säsong 3

I intervjun säger Roiland att Rick and Morty är "Simpsons-esque" i den meningen att "karaktärer ... inte riktigt åldras", vilket gör att de kan ta ett förfarande. Rick and Morty har alltid följt en liknande procedur vid berättandet i viss utsträckning, men både Roiland och Harmon inser att de hade den största mängden framgång med att integrera serie-följande plots i mixen.

"Vi har serieliknande saker som vi kollar på nu och som då kommer kryddas över toppen på starka episods-avsnitt,". "Till fans av showen uppmanar jag dem att titta på avsnitten i ordning", säger Roiland.

Vid utfrågning om vilka avsnitt fans skulle se igen före den nya säsongen föreslog Roiland hela säsong 3. De flesta avsnitt i säsong 1 och 2 är processuella berättelser som känns som "veckans äventyr", men vid början säsong 2-finalen, började showen bygga upp berättande konsekvenser och berättelser som varade under säsong 3. Rick började säsong 3 fängslad av the Galactic Federation, med att bryta sig ut i premiären och inspirera Beths separation från Jerry.

Säsong 3 ägnade mycket berättande åt att utforska hur varje medlem hanterade Jerry och Beths separation, och det hela slutade med att de blev tillsammans igen. Säsong 4 kommer att ha liknande inslag och en övergripande intrig som kommer att göra sekventiell tittning nödvändig.

Upprörd Mr Meeseeks Viftandes Med En Golfklubba
Mr. Meeseeks är en av de bästa karaktärerna i Rick and Morty.

Mr. Meeseeks återvänder för säsong 4

På frågan om återkommande trupper eller idéer bekräftade Harmon att Mr. Meeseeks kommer att återvända flera gånger under den nya säsongen.

"Det kommer att finnas ett par Meeseeks som dyker upp här och där," sade Harmon.

Den ivriga att behaga Mr. Meeseeks lever för att slutföra en uppgift som den har tilldelats av sin mästare innan han försvinner i en puff av rök. Säsong 1-avsnittet "Meeseeks and Destroy" introducerade konceptet i en utav seriens största avsnitt genom tiderna.

Dinosaurie-Cyborgs Syns I En Officiell Bild Från Säsong 4 Av Rick And Morty
Den andra officiella bilden visar dinosaurie-cyborgs i säsong 4.

Gäststjärnor inkluderar Paul Giamatti, Sam Neill, Taika Waititi, Kathleen Turner

Det kanske största avslöjandet från denna intervju var bekräftelsen av fyra röstskådespelare som är klara för säsong 4: Paul Giamatti, Sam Neill, Taika Waititi och Kathleen Turner.

Harmon och Roiland avslöjade i slutet av maj att Giamatti spelade in för Rick and Morty, och tillbaka i oktober 2018 twittrade Sam Neill om "att arbeta med [Rick and Morty]."

Kathleen Turner har gjort röstarbete tidigare, inklusive Jessica Rabbit i 1988-filmen Who Framed Roger Rabbit samt TV-program som The Simpsons och King of the Hill.

Det meddelades den här veckan att Taika Waititi skulle regissera en fjärde Thor, och nu kommer han även att vara i Rick and Morty. Waititi har gjort motion capture och röstarbete för Korg i Thor: Ragnarok och Avengers: Endgame, och i Rick and Morty kommer han att vara i samma avsnitt som Sam Neill (som Waititi regisserade i Hunt for the Wilderpeople).

"Han kommer från samma art som Taikas karaktär," sade Roiland, "och vi ville ha en Kiwi-smak till deras arter". I förhandsvisningen av avsnittet från säsong 4 ser vi Waititi som en alien app-utvecklare som verkar vara svår att samarbeta med.

Rick and Morty säsong 4 släpps i november 2019. Ett exakt datum har ännu inte spikats.

// Redaktionen

Kontakta oss på: redaktionen@rickandmorty.se om det är något särskilt du vill att vi ska skriva om.


4 Kommentarer

 • Louise Hårdfeldt

  Skumt att man redan skriver på femte säsongen.

 • Hanna Dahlin

  Längtar såå till hösten. kommer bli den bästa säsongen på länge :P

 • Åkerblomman

  Mr Meseeks kommer tebax. Min absoluta favorit i hela serien :D

 • Henningsson

  Vafan. Ingenting nytt om Elon Musk?! Jaja, man får väl hoppas att dem lämnar lite hemligheter kvar..

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Nyhetsbrev

Vill du få uppdateringar från Rick & Morty Bloggen? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.